Eriku, co říci k dnešnímu utkání? Zasloužené tři body?
Stoprocentně. Mohlo být rozhodnuto daleko dřív, bohužel jsme nedali penaltu. Nevadí, stane se. Zahozená penalta v první minutě není tragédie, byl před námi ještě celý zápas. Horší by byla zahozená penalta v devadesáté minutě (úsměv). Ale tři body jsme si určitě zasloužili. Jestli si to dobře vybavuji, Ústí tam nemělo nic. Jednu, dvě střely. Čekalo se jen na to, kdy to přijde.

Nakonec jste přišel na hřiště vy a rozhýbal hru. Tak zněly vaše úkoly?
Víceméně ano, dá se říct, že obě střídání se povedla. Měl jsem pokyny to po straně hodně zkoušet. Bylo mi řečeno, že jejich pravý obránce není moc rychlý, to se potvrdilo. Měl jsem vlastně tři šance, jedna prošla a Ľubo z ní dal i vítěznou branku.

A ty další dvě?
Druhá nevyšla, dostal jsem se tam zase rychlostí, ale netrefil to. Prý to ale byl ofsajd, tak nevím. Já jsem jenom předběhl obránce. Tu třetí mi vytáhl gólman, ten tam toho měl víc, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem.

Po předchozích nezdarech se zvedáte. Jste zpět na vítězné vlně?
Snad ano. My jsme ale věděli, že ta naše série nepotrvá pořád. Každá jednou skončí. Teď jsme podruhé vyhráli, tak jsme snad zase naběhli na ty předchozí výkony. Už zbývají odehrát jen dvě kola, která musíme zvládnout zrovna tak jako Táborsko a Ústí.

Pomůže vám ta vaše gólová asistence k místu v základní sestavě?
To musí určit až trenéři (úsměv). My se tam dost točíme, jednou tam jdu já, jindy spoluhráč. Obecně je v záloze velká konkurence, hlavně na krajích je to hodně nabité, takže já to beru tak, že se někdy té šance dočkám a vážím si jí. Pak se ji snažím využít. Musím prostě pořád makat. Jsem nejmladší, takže trpělivě čekám na příležitost.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.