Trenér František Straka stanovil jasné priority - uspět v lize v neděli doma s Opavou a tomu odpovídala i sestava, kterou postavil.

Nasadil do ní několik hráčů z juniorky, na stopera mladého Mrózka, do zálohy další teenagery Bielana s Ukrajincem Želizkem, v útoku byl rovněž devatenáctiletý Vlachovský. K nim pak hráče, kteří nemají v prvním týmu takové vytížení: Webera, Putyeru či Puchela. Kapitánskou pásku navlékl rekonvalescent Moravec.

„Já jsem člověk, který se na utkání dokáže podívat střízlivě, a proto jsem si vědom toho, že porážka je odrazem sestavy, v jaké jsme to dnes odehráli. Za to se nemůžu na hráče zlobit. Viděl jsem tak světlé výkony, ale byli i hráči, kteří mě zklamali,“ uznal Straka.

Mašina Rosnička.
V Bohumíně proběhnou oslavy regionálního Dne železnice

První střelecký pokus si připsali viktoriáni, jinak se toho ale během úvodních pětadvaceti minut moc neodehrálo.

Karvinští drželi míč, Pražané spoléhali na brejky. Nebezpečná byla střela Halgoše, která šla těsně vedle karvinské tyče, na druhé straně po centru Bielana hlavičkoval v první velké šanci Petkov. Jeho pokus vytlačili hosté na roh.

Domácí se dostávali do tempa postupně, sprint přes půl hřiště předvedl Puchel, ve finální fázi před Soukupem mu však míč utekl.

Žižkovští to zkoušeli spíš střelami z dálky, kterými se nenechal Pastornický zaskočit.

V domácím prostředí se představí všechny tři okresní florbalové kluby v první lize.
Kam za sportem

Ve 42. minutě však zničehonic fauloval Moravec ve vápně Diviše a druholigista se dostal po Urbancově penaltě do překvapivého poločasového vedení. „Tam jsem to pos…,“ souhlasil po zápase Zipp, tedy Jan Moravec.

Gól určil ráz dalšímu průběhu. Trenér Straka sáhl o poločase ke dvěma změnám, když se do hry dostali Smrž s Petráněm. Domácí hned odstartovali hlavičkou Bielana mimo.

Po trestňáku Želizka to pak ekvilibristicky zkoušel Petráň nůžkami přes hlavu, jeho pokus však nebyl razantní.

Žižkovští se pokusili odpovědět po rohu, kdy míč netrefil Martan. Domácí měli s agilním soupeřem problémy, v 73. minutě po dalším domácím nedůrazu zazdil tutovku Martan. Už na něj zívala téměř prázdná brána, žižkovský útočník ale střílel těsne vedle.

Nevadilo to. V 85. minutě ztratil míč Krivák, hosté šli sami na stopera Mrózka a neměli problém zakončit.

V závěru ještě pálil ostrými Putyera, ale Soukup ho vychytal a Karviná se tak pro tuto sezonu s Českým pohárem rozloučila.

MFK Karviná – Viktoria Žižkov 0:2 (0:1)

Branky: 43. z pen. Urbanec, 85. Diviš. Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš. ŽK: Moravec – Muleme, Urbanec, Súkenník. Diváci: 1440.

Karviná: Pastornický – Putyera, Mrózek, Krivák, Moravec – Weber – Puchel, Vlachovský (46. Smrž), Želizko, Bielan (72. Hladík) – Petkov (46. Petráň). Trenér: Straka.

Karvinské béčko opět vyhrálo.
Karvinská rezerva i s Dreksou dobyla novojičínský autobus
Fotbalistky Havířova si zastřílely.
Fotbalistky se s nováčkem moc nemazaly