„V týdnu se mi sešly omluvenky, takže jsme šili sestavu pro zápas horkou jehlou," přiznal hrající kouč Stonavy Lukáš Hojdysz, který se tentokrát musel nominovat rovnou do základní sestavy. „Na lavičce nám zbyl jediný dorostenec. Neměli jsme ani dalšího gólmana, takže jsme vůbec nestřídali," přiblížil trable se sestavou.

I tak odehráli jeho svěřenci (a spoluhráči) dobrý zápas. „Většinou to tak bývá. Když někam jedete v okleštěné sestavě a říkáte si, že bod by byl zlatý, spíš se vyhecujete a máte na výhru. V Petřvaldě jsme o ni přišli v úplném závěru," připomněl sporný penaltový moment z 89. minuty.

Stonava jako obvykle slušně kombinovala. „Na jaře jsme se opravdu nestřetli s týmem, který by nás herně přehrál. Ale ještě jsme nehráli s těmi dvěma nejlepšími," je Hojdysz zvědav na poslední dvě kola a přímou konfrontaci s Čeladnou a Starým Městem.

Stonavu nepřehrál ani silný Petřvald na Moravě. Hosté vedli, drželi balon. Ve druhé půli se museli vypořádat s tlakem soupeře, jemuž pomohl šťastný gól na 2:3. „Tady se stala chyba. Měli jsme sami náskok pojistit a rozhodně neinkasovat. To soupeře nakoplo, přidal se i rozhodčí a nakonec jsme inkasovali z penalty. V první chvíli jsem si myslel, že se píská faul na našeho Hančína, ale bohužel jsem se mýlil," mrzelo Hojdysze.

TJ Petřvald na Mor. – SK Stonava 3:3 (0:2)

Branky: 57. a 82. Jaroš, 89. z pen. Jiří Huvar – 33. a 61. Frait, 14. Hojdysz. Rozhodčí: Moravec – Kolečkář, Krzisch. ŽK: 2:5. Diváci: 65.

Stonava: Ciasnocha – Skřížovský, Wojnarovský, Hančín, Skácelík – Zachata – Hojdysz, Dittrich, Zielonka, Edr – Frait. Trenér: Lukáš Hojdysz.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.