„Tak vysoká soutěž se u nás ještě nikdy nehrála," přitaká Miroslav Rozbroj, sekretář fotbalového klubu existujícího od roku 1976. Datyně dlouhá léta hrávaly jen okresní přebor, dohromady strávily v B třídě jen sedm sezon. Nyní tedy konečně překročily rámec nižší krajské soutěže a postoupily do té vyšší. „Bude to premiéra se vším všudy," usmívá se zkušený činovník TJ Dolní Datyně z Havířova.

Na otázku, jak se hráči na novou výzvu těší, odpovídá. „Samozřejmě se těšíme. Hráči jsou nažhavení, loni jsme v B třídě udělali prakticky rekord soutěže. Vyhráli jsme ji o osmnáct bodů, k tomu dali stovku gólů a jen sedmadvacet dostali. Pochopitelně nejsme naivní, abychom si mysleli, že v tom budeme pokračovat i letos, ale minimálně z domácího prostředí bychom si přáli udělat nedobytnou tvrz," nastiňuje ambice mužstva Rozbroj.

Datyně čekají v úvodu dva aspiranti postupu - Frenštát a Stonava. Těžký los vnímá i nový kouč Petr Bauman. „Pochopitelně to není ideální a já jako nový trenér nechci udělat ostudu. Datyně odehrály velmi dobře minulou sezonu a já bych nerad zklamal. Doufám, že po dvou kolech nebudu odvolaný," vtipkoval někdejší výborný ligový borec Baníku a Třince.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.