„Nebyl to příjemný pohled, mladého musela odvézt sanitka a kluky to trochu sebralo," přiznal trenér Těšína Richard Beneš.

Utkání se tak odehrávalo v divné atmosféře. „Nemohli jsme se soustředit na hru, byl to zvláštní zápas. Ale Čeladná hrála dobře. Má kvalitní mančaft, určitě nebude v soutěži do počtu," pochválil Beneš soupeře.

První poločas se obešel prakticky bez šancí. Tu jedinou gólovou měl českotěšínský Fizek, který šel sám na bránu, ale nedal, což ovlivnilo další průběh utkání.

Bezprostředně po příchodu z kabin totiž hosté skórovali, když se prosadil Walder. „To pro nás byl impuls, že musíme něco změnit. Tak jsem začali hrát na dva útočníky a dostali druhý gól. A když jsme začali hrát na tři útočníky, tak jsme dostali i třetí," zasmál se Beneš.

Až poté se Těšín dočkal snížení zásluhou Fizka, ale hosté už kontrolovali své vedení. „Pořádně jsme se do toho nedostali, fotbal šel tentokrát stranou," přiznal trenér domácích, který měl obrovské problémy se sestavením základní jedenáctky.

Omluvenky mu totiž poslalo hned pět hráčů, a to Mendrok, Kantor, Hradečný, Folwarczny a brankář Gradek. Už absence tří hráčů by byla citelná, pětice absentujících fotbalistů mužstvo položila.

FK Český Těšín – Beskyd Čeladná 1:3 (0:0)

Branky: 79. Fizek – 47. Walder, 54. Váňa, 69. Baran. Rozhodčí: Ochodek – Svoboda, Matějek. ŽK: 1:5. Diváci: 150.

Č. Těšín: Kubalík – Bolek, Kupczak, Rac, Popelka (79. Bolec) – Malyjurek (53. Konečný), Šlavka, S. Zogata (68. J. Zogata), Lojek (75. Michalisko) – Sostřonek, Fizek. Trenér: Richard Beneš.