Baník Albrechtice – SKČeladná 1:1 (0:0)

Domácí jsou ve svízelné situaci, takže se nechtěli dívat na postavení týmů v tabulce a pomýšleli na výhru. „Když se podívám na tabulku, tak na nic jiného, než na tři body prostě myslet nemůžeme,“ řekl albrechtický kouč Tomáš Červenka.


Po úvodní oťukávané začali mít herně navrch hosté, ale ti ani jednu slibnou akci nedotáhli k brankovému vyjádření. Jejich větší fotbalovost následně totálně spláchl déšť. Už v průběhu první půle se přehnala přes hřiště průtrž mračen, která změnila fotbalový trávník v bazén.


Na druhý poločas si museli diváci počkat v prodloužené přestávce. Proč nechal rozhodčí Bátrla pokračovat ve hře, to nikdo z diváků nepochopil. Druhá část neměla díky nelogickému rozhodnutí sudího s fotbalem vůbec nic společného. Míč se doslova topil v kalužích, takže si mnozí mysleli, že se hraje v Albrechticích premiérově vodní pólo. „Ten rozhodčí nehrál asi nikdy fotbal, protože jinak by to nenechal pokračovat. To jsme fakt ještě nezažili. Co to má za smysl? My jsme přišli na fotbal a ne na akvabely,“ rozčilovali se fanoušci, kteří se nakonec skvěle pobavili tím, co vše voda na hřišti dokázala.


Při koupané (neplést s kopanou) se mohl do listiny střelců zapsat domácí Szmek, který po přetahování v kaluži dostal od Stachela ideální centr, ale z voleje mířil jen do břevna. Hlavní sudí udivil všechny ještě v 60. minutě, když za nechtěnou ruku v chumlu hráčů odpískal penaltu pro domácí. V tu chvíli byli překvapeni všichni, ale protesty hostů byly marné. Jenže kanonýr Goj selhal a gólman Cuper mu penaltu chytil. O sedm minut si posty hrdiny a chybujícího vyměnili. Cuper vybíhal mimo šestnáctku, jenže míč zůstal stát ve vodě a Goj ho poslal do prázdné branky – 1:0. Příroda byla tentokrát spravedlivá a úplně stejný gól darovala i Čeladné. Domácí brankář Jaček také vybíhal, míč zastavila kaluž a Kunz rozvlnil síť v opuštěné brance – 1:1.

Do konce zápasu byli blíž ke gólu hosté, ale skóre se neutuchajícího deště nezměnilo. Gólu nepomohl ani hnědý potok, který se přihnal z nedalekého pole a zaplavil pomezní čáru u správní budovy.


„Nedali jsme penaltu a vedli. Jelikož potřebujeme v boji o záchranu hlavně body, tak nemůžu být spokojen. Na druhou stranu musím uznat, že než přišla průtrž, byli hosté fotbalovější, takže s ohledem na celý průběh zápasu byla asi remíza spravedlivá,“ řekl po utkání Červenka. Ten se také pozastavil nad tím, jestli se mělo v takových podmínkách hrát. „Nevím, jestli rozhodčí neměl zápas ukončit, to nemělo opravdu s fotbalem nic společného. Nevím, jestli jsou na to nějaké předpisy, ale teď už je zbytečné nad tím uvažovat,“ dodal Červenka.


Jeho protějšek byl stejného názoru. „My jsme nechtěli pokračovat, ale na druhou stranu jsme také nechtěli dělat ani žádné zbytečné problémy. Kdyby nám v tabulce šlo o něco výraznějšího, určitě bychom protestovali mnohem vehementněji,“ uvedl trenér Čeladné Bohuslav Keller.

Branky: 67. Goj – 74. Kunz. Rozhodčí: Bátrla, žluté karty: 1:1, diváci: 60.

Albrechtice: Jaček – Čubok, Smékal, Szmek, Vagner, Stachel, Klus, Sikora, Dorozlo, Goj, Wojtyna. Trenér: Tomáš Červenka.