„Abych pravdu řekl, nějaké tréninkové manko tam ještě je, takže to vidím na střídání. Záleží samozřejmě na trenérech, ale pro první kola se iniciativně do základu cpát nebudu," usmívá se zkušený obránce, trojnásobný mistr ligy.

Jaké byly okolnosti vašeho návratu do Karviné?
Okolnosti byly takové, že jsem skončil v Dinamu a vracel se domů. Přípravu jsem zahájil ve Vlašimi, něco tam odtrénoval, ale jednání se neustále vlekla, až se ozval Petr Mašlej z Karviné a chtěl vědět, jak to se mnou vypadá. Vyložil jsem mu situaci a on mě ujistil, že Karviná o mě má zájem. Během dvou dnů se vše dořešilo. Tady to byla rychlovka.

Hrála ve vašem rozhodování skutečnost, že Karvinou už dobře znáte ze sezony 2010/11?
To taky, v mém rozhodnutí mě ale utvrdilo i to, že jsem dostal příslib, že by mě Karviná po sezoně mohla koupit i z Jablonce, jelikož jsem pořád jeho hráčem. Tak uvidíme. Každopádně jsem už před dvěma roky v Karviné poznal, že má prvoligové podmínky co se týká zázemí, což je pro hráče obrovské plus.

V jakém složení jste po návratu nalezl karvinskou kabinu?
No, poznal jsem akorát Hofiho (Josefa Hoffmanna) a Knéťu (Tomáše Knötiga). Mančaft se zdá být dobře poskládaný, na jaře půjde v tabulce určitě nahoru.

Jak rychle se zase dostanete do formy?
Musím ještě kvalitně potrénovat. Fyzička bude základ, pak už to půjde. Na spoluhráče si moc dlouho zvykat nemusím, kvalita v týmu je, takže si určitě vyhovíme. Navíc stopera hraju už dost dlouho.

Myslíte, že se v sobotu vzhledem k počasí bude hrát? A jaký vůbec máte názor na tak brzká zahájení ligových soutěží?
My jsme generálku s Třincem hráli na sněhu, náš soupeř dokonce nehrál vůbec. I první liga začala brzy a podle toho to pak taky vypadá. Ta hra nemá valnou úroveň. V některých případech navíc čeká kluby hned na úvod stěžejní zápas, jako třeba Baník s Budějovicemi, hráči mají za sebou zimní přípravu, vloží do toho spoustu úsilí a pak se hraje na takových terénech a v takovém počasí. Nevím, pro koho se to vlastně hraje, vždyť i diváci nepřijdou v zimě na stadion mrznout a dívat se na něco podobného. Myslím, že je to důvod k zamyšlení pro kompetentní činovníky.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.