Závěrečná část podzimního programu jim totiž přivane do cesty silné týmy Českých Budějovic, Tábora a Sokolova. A navrch v předehrávce prvního jarního kola i lídra tabulky z Hradce Králové.

Již zítra čeká svěřence trenéra Josefa Mazury velmi obtížný protivník. Budějovický klub se po sestupu netají touhou okamžitě se vrátit mezi elitu. „Je to jeden z nejhlavnějších kandidátů," připustil trenér Josef Mazura. „Svědčí o tom i reakce vedení, kdy po slibném rozjezdu přišla nepodařená střední pasáž podzimu a Budějovičtí hned posílili o čtyři hráče. Už se zase zvedají," připomněl Mazura, že Jihočechům se jako hlavnímu favoritovi na postup zase tolik nedařilo a jejich jízda FNL není vůbec suverénní, jak se původně předpokládalo.

Přesto v kádru Dynama najdeme spoustu zkušených ligových jmen, jako jsou například Roman Lengyel, Petr Benát, Martin Vyskočil, Michal Klesa, Lukáš Jarolím či exostravský brankář Michal Daněk. „Kádr Budějovic má jednoznačnou kvalitu, to je bez debat. My ale hrajeme doma a budeme se především snažit odčinit slabý výkon ze Žižkova, kde jsme zklamali," nastínil ambice svého týmu trenér Mazura.

Šlágr 13. kola Fotbalové národní ligy začíná v neděli 27. října ve 14.30 hodin na Městském stadionu v Karviné-Ráji.

Více v tištěném vydání Deníku.