Slávisté se radovali ze tří bodů po osmi kolech! „Věděli jsme, že jde o hodně, že už není kam couvnout. Díkybohu jsme to zvládli," spadl po zápase orlovskému trenérovi Pavlu Poledníkovi kámen ze srdce.

Výhra domácích byla zasloužená. Vypracovali si více brankových situací, od větší porážky zachránil Hlučín brankář Andrejko, který chytil snad další čtyři tutovky včetně penalty Kopla. „Pochvalu zaslouží celý tým, ale speciálně brankář Szarowski a mladý Vlk, který nenastupoval do utkání zdravotně stoprocentně v pořádku, ale svůj výkon korunoval vítězným gólem po standardce, kterým se na tréninku hodně věnujeme," byl potěšen Poledník.

Ten věří, že výhra v derby jeho tým povzbudí. „Ty tři body jsou v tabulce hodně znát. To může mít blahodárný psychologický dopad," přeje si Pavel Poledník.

Slavia Orlová – FC Hlučín 1:0 (0:0)

Branka: 71. Vlk. Rozhodčí: Duda. ŽK: Urban, Tomáš – Štefek. Diváci: 200.

Orlová: Szarowski – Vlk, Kaizar, Schroner, Skoupý – Sobala – Václavek (64. Krištan), Kovář (56. Kopel), Vybíral, Tomáš (90(+1). Klimas) – Urban. Trenér: Pavel Poledník.

Další zápas hraje Orlová v sobotu v Kroměříži.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.