Utkání hrané před solidní diváckou kulisou rozhodly tři standardní situace domácích. Hned na startu se po rohu a trochu nešťastném odrazu míče trefila Varyšová, ve 23. minutě posoudila hlavní rozhodčí souboj před pokutovým územím Havířova jako faul a Lehnertová z přímáku skórovala na 2:0, a o čtyři minuty později se pro změnu kopala rovnou penalta za podražení domácí hráčky ve vápně a Varyšová zvyšovala už na 3:0.

Havířovské hráčky se z tohoto šoku vzpamatovaly až na konci první půle. Chytrou střelou se prezentovala Antalíková. „Chyběl nám větší klid v koncovce, mohli jsme dát víc gólů. Škoda neproměněné šance Fukalové v poslední minutě poločasu, to by byla branka do šatny, která mohla sebevědomý domácí celek ještě více nahlodat,“ mínil trenér Havířovanek Radomír Zábranský, hrubě nespokojený s průběhem první půle. „Nepamatuji si, kdy jsme naposledy museli dohánět tříbrankové manko,“ marně si vybavoval.

Házenkáři si v Brně připsali výhru a už se pomalu chystají na Maďary.
Mladí zvládli zápas v Brně

Druhá půle se nesla ve znamení marné snahy jeho týmu o obrat. Fotbalově měly Havířovanky navrch, ale v koncovce se nedařilo a Loděnice navíc hrozila brejky.

Rozhodčí Helekalová k tomu velkoryse přehlédla dvě hraní rukou v domácí šestnáctce, zřejmě ze solidarity k některým svým bývalým spoluhráčkám v dresu Bruntálu, které nyní za Loděnici hrají. Po následných protestech pak vykázala havířovského trenéra na tribunu.

Odtud Zábranský sledoval, jak fotbalistky Gascontrolu snižovaly na 3:2 zásluhou Fukalové a sápaly se po vyrovnání. Juniorka Regecová byla chvíli před koncem ve vyložené situaci faulovaná v pokutovém území, ale i tento zákrok zůstal ze strany rozhodčí bez povšimnutí a Loděnice už si postup ukopala.

„Jsme naštvaní. Mohli jsme se doma utkat s nějakým kvalitním druholigovým týmem, ale to bychom museli postoupit. Naše obavy z toho, že Helekalová, někdejší spoluhráčka a kamarádka určitých domácích hráček bude v zápase neobjektivní, se potvrdily. Za svůj výkon by si zasloužila Oscara,“ ušklíbl se trenér Zábranský.

Ondřej Lingr měl proti Spartě dvě tutovky. Po zápase litoval, že neproměnil aspoň jednu.
Mladík Ondřej Lingr: Něco jsem měl proměnit, byly to tutovky

Kvitoval tedy alespoň to, že po sérii zranění se mu do sestavy pomalu vracejí další hráčky. „S nimi budeme silnější. V zimě na sobě zapracujeme, abychom mohli na jaře podávat v MS lize lepší výkony. Začátkem prosince ještě odehrajeme mezinárodní halový turnaj doma v Havířově a pak dám holkám až do ledna volno. Ještě bych poděkoval všem našim divákům, kterých jel plný autobus a někteří přijeli i po vlastní ose, čehož si vážíme,“ rekapituloval Zábranský.

SK Loděnice – Gascontrol Havířov 3:2 (3:1)

Branky: 8. a 27. z pen. Varyšová, 23. Lehnertová – 40. Antalíková, 81. Fukalová. Rozhodčí: Helekalová – Vrba, Meier. ŽK: 1:2. Diváci: 120.

Havířov: Kuglerová – Porembská, Kuzníková, Krzikalová, Pochylová – Fukalová, Šoborová, Míčková, Denková – Najvarová, Chrobáková. Střídaly: Antalíková, Regecová, Volná, Kozáková, Holtzerová, Dlouhá. Trenér: Zábranský.

Orlovská nemocnice.
Boj o záchranu nemocnice v Orlové dále trvá
Pavol Jantoš (sedící za předsednickým stolem uprostřed) v době, kdy byl v Havířově zastupitelem za ČSSD a náměstkem primátora.
V kauze městské realitní agentury je první obviněný