Havířovanky vyzvaly po dvou letech druholigovou Olomouc. Ta od letošního léta už přešla pod křídla Sigmy, to jí ale nepomohlo a fotbalistky vrátily Hanačkám pohárovou prohru 2:5 z roku 2017. „Porazit čtvrtý celek druhé ligy se cení. Hlavně jsme si ale vybojovali zápas proti Slavii, což bude velký fotbalový svátek,“ radoval se po utkání s děvčaty trenér Radomír Zábranský.

Zápas se těšil na ženské poměry výborné divácké kulise 250 diváků, před kterou se domácí fotbalistky vybičovaly k úžasnému představení. Olomouc přijela v plné síle, přesto ji Havířovanky porazily 3:0.

„Naše aktivita slavila úspěch. Holky se na soupeře vrhly s vervou, ten mnohdy nevěděl, co má hrát. Všude jsme byli první,“ chválil Zábranský. Z aktivity plynula první branka a další nevyužité šance. Hráčky do kabin vyprovázel potlesk.

Havířov (v bílém) otočil duel s Ústím a vzdaluje se devátému místu.
Obrat za minutu dvanáct. AZ urval výhru

Druhá půle přinesla zpočátku dramatickou podívanou. Domácí hráčky v úvodu polevily a Hanačky mohly srovnat. Proti byla brankářka Sikorová, která vyřešila závar ve svém brankovišti. Havířovský tým po hodině hry zase ožil a hrozil nebezpečnými protiútoky. Nasazení hráček bylo příkladné.

„Pohybem jsme nutili Olomouc k chybám, dlouho se nám ale nedařilo potrestat je. Až ke konci jsme přidali další góly,“ doplnil Zábranský.

Fotbalistky Havířova zdolaly v poháru Olomouc.Zdroj: Jiří Hora

Radost hráček byla po závěrečném hvizdu rozhodčího obrovská. „Holky soupeře z vyšší soutěže předčily a potvrdily, že by si zasloužily vyzkoušet si druhou ligu, o kterou roky usilujeme,“ informoval Zábranský.

Nyní si jeho svěřenkyně vyzkouší konfrontaci s českou jedničkou. „Slavia znamená v ženském fotbale totéž, co v mužském, tedy absolutní špičku. Budeme mít jedinečnou šanci vidět na vlastní oči tento hvězdný tým české kopané,“ pochvaluje si Radomír Zábranský.

Snímky u derby zápasu mezi Orlovou (v bílém) a Bohumínem.
Orlová se snaží vybudovat novou hokejovou generaci

Několikanásobný mistr země a letošní účastník Ligy mistryň přijede do Havířova tuto sobotu 23. listopadu. Hraje se na hřišti Gascontrolu pod letním kinem ve 12.30 hodin. „Ohromně se těšíme. Bude to událost číslo jedna. Lepší klub jsme nikdy v historii nehostili. Budeme si to chtít užít,“ vysypal ze sebe Zábranský první dojmy po vítězném duelu s Olomoucí, kdy už bylo jasné, že do Havířova zamíří nejlepší ženský tým současné doby. 

Gascontrol Havířov – Sigma Olomouc 3:0 (1:0)

Branky: 27. Krzikalová, 84. Břenková, 87. Waszutová. Rozhodčí: Bystroňová – Bureš, Razima. ŽK: 0:3. Diváci: 250.

Havířov: Sikorová – Porembská, Kuzníková, Najvarová, Krzikalová – Fukalová, Waszutová, Vítková, Mikysková, Denková – Břenková. Střídaly: Kuglerová, Janulková, Marková, Míčková, Pochylová, Volná, Rucká. Trenér: Zábranský.

Karvinští basketbalisté porazili další brněnský tým.
Tradice dodržena: Podolí padlo. V Kyjově rozhodli rozhodčí
Házenkáře Baníku čeká Plzeň, tedy úřadující mistr.
Souboj posledních mistrů: Karvinští míří do Plzně