Tři dny trvaly oslavy karvinských fotbalistů z postupu do první ligy. Poté je trenéři rázně uťali, neboť ve hře je celkové vítězství v soutěži. „Ani druhá liga se nevyhrává každý rok, a proto jsem rád, že k tomu takto přistoupili i samotní hráči. Vidím na nich velké odhodlání uspět," líbí se přístup fotbalistů karvinskému trenérovi Jozefu Weberovi.

Od středy se už hráči poctivě připravují na soupeře, se kterým se před sezonou počítalo jako s jedním z postupových aspirantů. Opak byl pravdou a ve Varnsdorfu se celý podzim motali na chvostu tabulky. „Když u nás v dohrávce remizovali, ani ve snu by mě nenapadlo, že budeme prakticky celou sezonu na odlišných pozicích v tabulce," přiznal Weber. Zároveň ale varovně zdvihl prst. „Varnsdorf už na jaře ukázal, že na spodek tabulky nepatří. Čeká nás velice obtížné utkání, už jen z toho pohledu, že domácí nám budou chtít utnout ty naše série. Jako už vlastně ligový soupeř jsme pro ně velkou výzvou, s tím se budou muset kluci vypořádat," varuje Weber.

Podle něj je Varnsdorf konsolidovaným týmem s poctivou defenzivou a nebezpečným přechodem to útoku. „Vyjma Kouřila a Breiteho hrají vlastně v podobném složení jako za trenéra Frťaly, na jehož práci na jaře navazují. Je to velmi kvalitní tým," upozorňuje Weber.

Ale i před karvinským mužstvem stojí několik výzev. Tou hlavní je vítězství v celém ročníku. Na vedoucí Hradec Králové ztrácejí Karvinští tři body, které mohou výhrou ve Šluknovském výběžku vymazat a díky lepší bilanci s Hradcem (0:1, 2:0) soupeře předstihnout, protože Východočeši v posledním kole soutěže nehrají. Koneckonců, Karviná má už teď i lepší skóre, takže v tomto směru by nebylo co řešit.

Navíc je tady možnost mít s každým soupeřem letošního ročníku lepší bilanci vzájemných zápasů, což se také nepovede každý den. V neposlední řadě hraje o svou sedmnáctou nulu i gólman Branislav Pindroch a s ním celá karvinská defenziva. „A právě z ní musíme vycházet. Říkal jsem to hráčům i s ohledem na jejich ligové působení v novém ročníku. Bezchybná a zodpovědná defenziva je základ. Dosud jsme inkasovali jen patnáct branek, byla by obrovská škoda pokazit si to v závěrečném zápase," zakončil Jozef Weber.