IRP Český Těšín – Olympia Bruntál 0:6 (0:3)

Podle papírových prognóz dopadlo utkání fotbalistek Českého Těšína s vedoucím Bruntálem. „Ten rozdíl ve skóre asi odpovídá momentálnímu rozložení sil, nicméně začátek jsme měli vcelku slušný a vlastně jsme půlhodinu držely nerozhodný stav. Pak si na mokrém trávníku dala nešťastný vlastní gól Sikorová, což hostujícím hráčkám umožnilo, aby se uklidnily," popisovala trenérka Těšíňanek Sylva Bajtková.

Za sympatický herní projev si domácí tým vysloužil pochvalu i od hostujícího celku. „Bruntál nás zlobil hrou přes křídla, ale když jsme si je pak po domluvě v kabině pohlídaly, najednou holky zjistily, že se dá hrát. Soupeř musel vodit míče středem a už se nedostával na dostřel naší brány tak snadno," přibližovala Bajtková.

Hostující fotbalistky daly dva góly ze střední vzdálenosti, kdy to trefily náramně. „S tím nemohla gólmanka nic dělat. Na to, že chytala teprve druhý zápas, si vedla ještě výborně, ještě minimálně dvěma jistým gólům zabránila," pochválila trenérka Pavlovičovou, která se brankářskému řemeslu teprve učí.

Č. Těšín: Pavlovičová – Pawlasová (68. Capajová), Sikorová, Kurková, Kohutková – Hrabcová (78. Galandžárová, 81. S. Žigová), Hejtmánková, Dordová, A. Špalková, V. Špalková – Vítková.

ČSAD Havířov – BFK Frýdlant n. O. 4:0 (2:0)

Fotbalistky ČSAD s přehledem porazily snaživého nováčka divize. Trenér Zábranský sympaticky vsadil na ofenzivní rozestavení se třemi útočnicemi. „Holky se bohužel předháněly ve spalování šancí. Po dvaceti minutách to mohlo být 5:0," popisoval trenér ČSAD, jak jeho svěřenkyně přikovaly soupeřky před vlastní šestnáctku.

Velká převaha ale nevyústila ve větší počet míčů v hostující síti. „Některé situace vyřešily holky dobře, jiné vůbec ne. Paradoxem je, že naše branky dávaly vyloženě obránkyně a útočnice zcela vyhořely, i když měly hodně šancí," popisoval trenér Zábranský.

„Pro nás to byl takový zápas blbec. Prožil si to snad každý. Prostě hrajete, tlačíte a ono to tam nepadá," vysvětloval.

Navíc Havířovu to do plných moc nejde. Vypracoval si sice mnoho šanci, ale mnohdy i vlastní zbrklostí se o ně připravil. „Frýdlant má mladý tým, jeho hráčky v pětce rychle přistupovaly k našim útočnicím a tím je připravovaly o větší klid v zakončení. Náš zkušený tým si s tím měl poradit lépe. Před utkáním v Bruntále je to pro nás výstraha," varoval Radomír Zábranský, jehož více mrzí zranění Kuzníkové, protože bude týmu dva týdny chybět.

Branky: Dlouhá 2, Porembská, vlastní.

Havířov: Kosňovská – Motlochová, Porembská, Dlouhá, Kuzníková (50. Kašíková) – Maláčová, Fukalová, Krokoszová (65. Holáňová) – Dunová (70. Vudarčíková), Volfová (77. Želonková), Vítková.