Fotbalisté Karviné se nepoučili z debaklu ve Znojmě a také ve Vlašimi inkasovali v první půli rychlé góly, které daly ráz celému střetnutí. Už v 5. minutě domácí skórovali, když se trefil Vyhnal. „Jestli jsme chtěli něčemu předejít, tak právě brzkému gólu. Měli jsme v plánu přežít aspoň úvodní čtvrthodinu, ale to se bohužel nepodařilo," smutnil trenér Karviné Jan Páník.

Jenže bylo ještě hůř. Nadšení domácí bojovali a produkovali jednoduchou hru, oproti které vypadali hosté poněkud těžkopádně. Vlašim ještě do přestávky přidala další dvě branky a de facto rozhodla o výsledku.
„Nemůžeme pomýšlet na úspěch, když do poločasu třikrát inkasujeme. To se prostě ve druhé lize nedá jen tak obrátit," zlobil se Páník.

„První poločas jsme hráli dobře a velice nám pomohl rychlý gól. Poté jsme sice měli deset patnáct minut výpadek, ale závěr poločasu byl z naší strany výborný. Do druhé půle Karviná prostřídala, zatlačila nás a měla šance, při kterých nás podržel Tomič. Naštěstí jsme po inkasovaném gólu vstřelili čtvrtý a závěr jsme už dohrávali v klidu," zhodnotil zápas trenér Vlašimi Martin Frýdek a chválil: „Všichni hráči zápas odmakali a zasluhují pochvalu."

Jediné, co kalí vlašimským radost z výhry, je zranění útočníka Pavla Vyhnala. „Jirka Homola na něj po souboji nešťastně šlápnul, natrhl mu ucho, tekla mu krev a sanitka ho odvezla do nemocnice. Do zranění hrál výborně a dal náš první gól," povzdechl si trenér a čekal, co přinese vyšetření.

Karvinští mohou zpytovat svědomí. Po korekturách v sestavě ve druhé půli totiž výrazně přidali, ale koncovka jim na rozdíl od zimní přípravy nešla. Karviná spálila tři stoprocentní příležitosti, kterými mohla utkání zdramatizovat. Bohužel korekce Mišinského jí byla k ničemu, protože soupeř skóroval také. „Šance si vytváříme, ale neproměňujeme, což je samozřejmě problém. Dali jsme jen jeden gól a to na body nemohlo stačit," shrnul víkendový nezdar Jan Páník.

Karviná tak stejně jako na podzim začíná hazardovat se svou pozicí v tabulce. Soupeři ze spodku se dotahují a snižují ztrátu. Karviná nutně potřebuje zvládnout domácí souboj s Varnsdorfem, jinak může být zle.

Graffin Vlašim – MFK OKD Karviná 4:1 (3:0)

Branky: 29. a 38. z pen. Petrů, 5. Vyhnal, 79. Wojnar – 66. Mišinský. Rozhodčí: Hrubeš – Černý, Dobrovolný. ŽK: Hottek, Homola (oba K). Diváci: 375.

Karviná: Paleček – Hoffmann, Mikula, Homola, Knötig – Vaněk, Hottek – Fiala (46. Hoferica), Mišinský, Vaclík (69. Limanovský) – Legierski (46. Ciku). Trenéři: Mašlej a Páník.