Po sobotní porážce se rychle spakovali a vyrazili směr Ostrava. Krátká siesta, odpoledne sezení s novináři a večer otevřený trénink, který si nenechalo ujít odhadem dvě stovky fotbalových fanoušků.

Hráči národního týmu věří, že v úterý bude na třetí kvalifikační bitvu o mistrovství světa v Rusku plný dům. "Ostravští fanoušci jsou úžasní, sám jsem to tady před lety zažil, takže se moc těším," řekl útočník Matěj Vydra, který v roce 2009 strávil půl roku v Baníku.

Podobně mluvil také brankář a odchovanec vítkovického fotbalu Tomáš Vaclík. "Je to pro mě speciální hrát v dresu národního týmu ve Vítkovicích. Jací místní fanoušci jsou, dokázali třeba loni, kdy tady na Srby byla krásná atmosféra. Věřím, že lidé přijdou i tentokrát. Po tom startu kvalifikace budeme jejich podporu potřebovat," uvědomuje si Vaclík.

V pondělí absolvuje výběr Karla Jarolíma tiskovou konferenci a oficiální trénink, vše vyvrcholí v úterý večer, kdy o třičtvrtě na devět vyběhnou na vítkovický pažit bojovat o další kvalifikační body.