Nový trenér karvinských fotbalistů Pavel Malura přivítal v týmu zdravou konkurenci, kterou pomáhají vytvořit nové tváře v mužstvu. Trenér Malura se v Karviné potkal se svými bývalými svěřenci nebo s hráči, které dobře zná ze svých předchozích působišť. Jako například s Alešem Bestou, Petrem Wojnarem, Ondřejem Cvernou či Richardem Vaňkem. Přišel také Richard Vaclík z Mikulovic, mladší bratr brankáře Sparty Praha Tomáše Vaclíka. Posledním novým jménem je David Mikula, na jaře hájící barvy rivala z Opavy.

Stále připadá v úvahu ještě příchod dalšího někdejšího borce Baníku Romana Fischera. I toho trenér Malura zná „Roman je odchovanec ostravského fotbalu, určitě by nám hodně pomohl. Momentálně ale zvažuje i ligové nabídky," vysvětlil Malura. Nicméně právě výběr hráčů, kteří pochází z regionu a u kterých nevstupuje vedení klubu ani trenér do neznáma, je přesně tím správným způsobem posílení mužstva. „Při volbě vhodných adeptů jsme dbali i na charakterové rysy hráčů, preferovali jsme samozřejmě kluky, které známe, což může týmu prospět a vytvořit v něm tu správnou konkurenci," poznamenává Malura.

Faktem, že Karviná vybojovala na konci minulé sezony pro svůj B-tým divizi, odpadá možnost hostování hráčů, kteří se do užšího podzimního kádru nevejdou. „Divize je slušná soutěž, pro druholigový klub plně odpovídající a hráče budeme mít neustále na očích. V případě potřeby bude kam sáhnout," pochvaluje si  Malura.

Program přípravy Karviné
Úterý 3. 7. (11.00): Dubnica n. V. – Karviná
Sobota 7. 7. (11.00): Karviná – Gliwice
Úterý 10. 7. (10.30): Karviná – Třinec
Pátek 13. 7. (10.30): Karviná – Bielsko-Biała
14. 7. - 21. 7.: soustředění v rakouském Heiligengreuzu (4 přípravné zápasy)
Středa 25. 7. (17.00): Karviná – Hlučín


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#