Od doby, kdy branku tehdejšího ligového družstva hájil dnes již reprezentant Laštůvka a v poli se proháněli plejeři jako Špička, Klos, Frait, Schimke, Šuster, Ferenc, Gawlowski a další, uplynulo už hodně vody, ale již za pár týdnů na sezony v nejvyšší dorostenecké soutěži mohou karvinští chlapci navázat. Tedy ti současní.

Svěřenci trenéra Petra Gibaly zakončili jarní část sezony stejně, jako ji začali. V posledním utkání na umělce v areálu MFK přehráli Břeclav 11:0, přičemž na tomtéž místě začátkem jara deklasovali Líšeň 13:0. Do kroniky soutěže se jistě zapíše 21 vítězných zápasů v řadě, které v sezoně karvinští chlapci předvedli.

„Hráčům vždy říkám, zejména při poločasovém vedení o několik gólů, aby nepolevovali a nadále se soustředili na každou zbývající minutu utkání. Všem nám jde přece o to, aby utkání mělo fotbalovou úroveň, abychom měli kvalitu na míči a něco divákům předvedli," poznamenal trenér družstva Petr Gibala.

Na novou výzvu se v Karviné těší, byť úroveň Celostátní ligy dorostu je poněkud jinde, než na co byli hráči doposud zvyklí. Současná soutěž, ale třeba i Moravskoslezská liga U17, z níž do nového karvinského týmu vpochoduje pár hráčů, asi mladé fotbalisty na nejvyšší dorosteneckou ligu dostatečně nepřipravily.

„Je pravda, že tyhle ligy kluky asi moc neprověřily, ale my se nebojíme. Jsme silní na míči, zase takový rozdíl tam nebude. Navíc jsme pár zápasů ligy dorostu viděli a máme nějaký přehled. Od týmů, jako jsou třeba Jihlava nebo Opava, nás dělí opravdu jen ten rok, který jejich mladí hráči strávili v lepší soutěži," míní Petr Gibala.