V Praze byl v minulých dnech rozlosován český pohár, který se letos opět bude hrát jako Pohár České pošty.

Začíná se předkolem, do něhož zasáhnou dva okresní týmy, účastníci divize. Petrovice vycestují na půdu vítěze Krajského poháru – mužstva Vřesiny, které hraje až I.B třídu. Lokomotiva má tak ideální možnost postupu do 1. kola, kde by si zahrála derby s druholigovou Karvinou. Jak známo, na Vřesinu ve finále krajské fáze poháru nestačil před pár týdny jiný okresní tým z Bohumína a dnes toho jistě hořce lituje.

Druhý celek okresu – MFK Havířov, má nepoměrně silnějšího soupeře, a sice staronového účastníka divize z Dolního Benešova, který letos suverénně ovládl tabulku krajského přeboru. Havířované navíc musejí na jeho trávu, ale v případě postupu je zde vidina atraktivního souboje s nedávno ještě druholigovou Opavou na vlastním hřišti.

Třetí divizní tým z našeho okresu – Karviná B, se dle regulí poháru jako rezervní celek účastnit nemůže.

Do poháru letos zasáhnou ještě výše zmíněná Karviná, a rovněž třetiligová Orlová. Ta byla nasazena rovnou do 1. kola, které je na programu 20. července od 17 hodin. Slávisté si zahrají v Hlučíně a na vítěze tohoto souboje čeká v srpnu lepší z předešlé dvojice D. Benešov/Havířov – SFC Opava.