Domácí měli v úvodu mírnou územní převahu, ale do šancí se vůbec nedostali. Havířovští byli přímočařejší, ale i oni dlouho v ofenzivě tápali. Od 20. minuty už ovšem začali domácím pořádně zatápět. Michalčák a po něm Racko poslali svůj tým do vedení, Šumperk do přestávky pouze korigoval.

Hned v první minutě druhé půle měli havířovští borci dvě obrovské šance na zvýšení skóre. Šumperští dokázali všechna nebezpečí odvrátit a sudí jim navíc odpustil v jedné minutě hned dva pokutové kopy za fauly, když kopance do havířovských noh byly nejen patrné, ale i daleko slyšitelné.

Indiáni toužili po gólové pojistce, ale ta jim nebyla dlouho přána. Racko, Matušovič i Večeřa své šance zazdili a oslavy pečetil až dorostenec Wojnar v 70. minutě.

Šumperští prostřídali v závěru sestavu a vrhli se do útoku. „Musíme přiznat, že v této fázi jsme měli i štěstí, ale to přeje připraveným," uznal hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič. Právě on měl nejblíž k tomu, aby bylo vítězství Havířovských ještě výraznější, ale po další jeho parádní akci zastavila jeho střelu tyčka.

„Jsem rád, že jsme dokázali přenést řadu pozitivních věcí z přípravy i do mistrovského zápasu. Lepší vstup do nového ročníku jsme si asi nedovedli představit. Nikdo nezklamal a mladí hráči navíc jasně ukázali, že si umí hlasitě říct o místo v sestavě," pochvaloval si Matušovič.

SK Šumperk – MFK Havířov 1:3 (1:2)

Branky: 35. Bajer – 24. Michalčák, 31. Racko, 70. Wojnar. Rozhodčí: Lakomý. ŽK: 2:3. Dváci: 200.

Havířov: Směták – Valový (84. Cenek), Babič, Wojnar, Večeřa – Klejnot (75. Trmal), Matušovič, Valla, Racko, Skoupý – Michalčák. Trenér: Miroslav Matušovič.

Další zápas hraje Havířov v neděli s Valašským Meziříčím.