Sledovanému zápasu se přikládal velký význam a toho si byly dobře vědomy oba týmy. Všichni hráči také přistoupili k utkání nanejvýš svědomitě. Domácí byli zprvu nervózní, čehož Havířov využil a dvacet minut byl lepší.

„Hráli jsme s balonem, mohli jsme vést. Pak jsme ale vypadli z role a tlačil Krnov," uznal sportovně Matušovič. Domácí se dostali do vedení, na startu druhé půle trefili tyč.

Havířovští fotbalisté (v bílém) na 99 procent zachránili divizi.

Minuty pak plynuly a skóre se neměnilo. „Ale nepanikařili jsme. Upozorňoval jsem na to kluky už na předzápasové přípravě. Tohle bylo důležité utkání, ve kterém i domácí museli být nervózní. Jedna branka ještě nic neznamenala, museli jsme zachovat chladnou hlavu a být aktivní. To se nám, myslím, ve druhé části podařilo, protože jsme už Krnov do ničeho nepustili," přibližoval Matušovič.

Závěr utkání měli Havířované jako z partesu. Nejprve srovnal na 1:1 Lukáš Skoupý. Krnovu to zbortilo plány, začal se tlačit dopředu a nakopával balony. Toho hosté využili a po brejku Rozsívala a nezištné přihrávce Musiola dal vítězný gól Karel Skoupý. Po sprintu přes celé hřiště uzavřel akci.

Havířovští fotbalisté (v bílém) na 99 procent zachránili divizi.

„I bod by pro nás byl dobrý, tři jsou super a znamenají vlastně záchranu," radoval se Matušovič. „Pro klid duše budeme chtít v posledním utkání ještě vyhrát, i když letos by měly z divize sestupovat jen dva týmy, ale chceme tři body. Dlužíme je našim fanouškům, protože většinu jarních bodů jsme získali venku," upozornil správně.

FK Krnov – MFK Havířov 1:2 (1:0)

Branky: 34. vlastní Gomola – 83. L. Skoupý, 90+1. K. Skoupý. Rozhodčí: Ondráš – Ogrodník, Tomanec. ŽK: 2:3. Diváci: 346.

Havířov: Směták – Omasta, Michalčík, Zupko, L. Skoupý (90+3. Kaduch) – Cenek (46. Němec, 89. Rozsíval), Babič – Matušovič, Gomola, Musiol – K. Skoupý. Trenér: Miroslav Matušovič.

Celý článek v úterní příloze Deníku KARVINSKO a HAVÍŘOVSKO.