FK Mohelnice – MFK Havířov 3:0 (1:0)

Indiánům chyběli zranění Chovanec a Pištěk a kvůli kartám také Hrbáček. Mohelničtí neprohráli už třináct zápasů v řadě, takže nastoupili do zápasu v roli velkého favorita. Od úvodního hvizdu ukazovali, proč se jim daří a okamžitě si vytvořili tlak, ze kterého vyústila v 10. minutě první branka. Domácí pak zahodili dvě tutovky, při kterých se blýskl skvělými zákroky havířovský gólman Juras.

Následně si tři velké šance připsali na své konto i Havířované. Poločas uzavřela střela domácího Macáka do tyče. „Škoda, že jsme nedokázali vstřelit vyrovnávací branku. Šancí jsme na to měli dost a domácí by mohli znervóznět. Takhle hráli uvolněně a tlačili se stále před naše vápno do dalších šancí," litoval havířovský trenér Zoltán Beňo.

Jestliže v první půli byla Mohelnice o něco lepší, tak ve druhé části už hřiště zcela ovládla a zaslouženě vyhrála. I Havířov měl šance, ale rozhodně ne tolik, co domácí. „Kdyby oba celky proměnily své obrovské šance, tak jsme prohráli asi 10:5. Spíš mě mrzí, že jsme kvůli kartám za zbytečné protesty přišli o Valového a Skotnicu," podotkl Beňo.

Branky: 7. Okleštěk, 52. Kopa, 73. Kuba. Rozhodčí: Dubravský, žluté karty: 0:6, červená karta: 79. Valový (H.), diváci: 420.

Havířov: Juras – Valový, Kadlčák, Michalčák, Pešek – Pristáš (46. Starý), Kosňovský, Lukan (72. Valla), Skotnica (89. Neugebauer) – Breškovec, Laryš. Trenér: Zlotán Beňo.

Další zápas hraje Havířov ve středu s Krnovem.

Celý článek v tištěném vydání Deníku