Indiáni v novém herním rozestavení 3-4-3, které by jim mohlo vyhovovat, vyhráli těsným rozdílem po brance nové posily z Frýdku-Místku, stopera Bialka. „Dali jsme gól po rohu, těch standardek tam bylo víc, ale už se nám skórovat nepodařilo,“ uvedl hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič, která férově uznal, že Valaši měli více šancí.

„Bohužel podle představ bylo tak prvních deset minut. Pak hrozili domácí, šli dvakrát na Smetyho (brankáře Smětáka), který nás podržel a udržel čisté konto. Od toho jsme se mohli odrazit, ale výkonem to nebylo ono,“ připustil Matušovič.

Nový herní model musí hráči nejprve vstřebat. „Máme v kádru typologicky vhodné hráče pro tento styl, tak uvidíme. Zlepšit se ale musí především každý sám. Pak budeme hrát dobře jako tým, což nám ve Vsetíně moc nefungovalo,“ dodal Matušovič.

Tři body ale bral. „Z výsledkového hlediska jsem spokojen, z herního ne. Ale je tady prostor pro zlepšení a start do soutěže je vždy důležitý, takže tři body se cení,“ uzavřel.

FC Vsetín – MFK Havířov 0:1 (0:1)

Branka: 9. Bialek. Rozhodčí: Richtár – Macrineanu, Broskevič. ŽK: 1:4. Diváci: 250.

Havířov: Směták – Lisický, Bialek, Cigánek – Klejnot, Wojnar (66, Zupko), Matušovič (80. Cenek), Švábík (87. Michalčák) – Omasta, Lišaník, Förster. Trenér: Miroslav Matušovič.