Přesně 551 minut od začátku sezony neinkasovaly havířovské hráčky ani gól. V té 552. obrana Gascontrolu poprvé kapitulovala po střele Slavíkové, ale mrzet to domácí nemuselo. V té době už vedly 3:0 po bleskovém úvodu.

K dosažení konečného výsledku stačilo Havířovankám pouhých 23 minut, během nichž pětkrát pokořily obranu Štramberka.

Domácí hráčky byly celý zápas jednoznačně lepší, pro jejich pohledné akce však Štramberk neměl pochopení a ve druhé půlce se doslova zakopal ve vlastní šestnáctce.

„Začátek byl perfektní, brzy jsme rozhodli a po přestávce neustále dobývali soupeřovu branku. Štramberk zahustil prostor před vápnem a holky to zkoušely ze všech stran. Neustále jsme naráželi na spleť nohou a těl před sebou, anebo balony posbírala brankářka. Holky hrály hodně vysoko a ofenzivně, takže jsme si museli dávat pozor i na případné brejky. Obrana Štramberka však balony docela často odkopávala všemi směry, hlavně co nejdál od své brány," popsal průběh zápasu trenér havířovského týmu Radomír Zábranský.

I tak jeho svěřenkyně s přehledem vyhrály a pokud v příštím utkání porazí i Veřovice, bude to již jubilejní třicátá výhra v řadě v této soutěži, což by nepochybně bylo unikum moravskoslezské divize.

A co trenér říká na první inkasovaný gól v soutěži? „Já to bral s rezervou. Věděli jsme, že to jednou přijde, tak teď aspoň soupeři proti nám mohou hrát konečně na výsledek a ne jen na to, kdo nám jako první dá branku. Nakonec mně ji holky prý věnovaly k narozeninám, takže i ony to braly s rezervou," smál se Zábranský.

Kde jsou hranice havířovského týmu těžko odhadovat, ale určitě pro propagaci ženské a dívčí v kopané v regionu dělá maximum.

Gascontrol Havířov – Kotouč Štramberk 5:1 (5:1)

Branky: 21. a 23. Šebestová, 1. Volfová, 4. z pen. Waszutová, 5. Vítková – 12. Slavíková. Rozhodčí: Helekalová. Bez ŽK. Diváci: 50.

Havířov: Dlouhá – Motlochová, Waszutová, Sehnálková, Fukalová – Antalíková, Vítková, Volfová, Míčková, Najvarová – Šebestová. Střídaly: Holáňová, Kupčíková, Chrobáková. Trenér: Radomír Zábranský.