Před zahájením zápasu uctili hráči a diváci památku zesnulého dlouholetého funkcionáře ČSAD Havířov, pana Jindřicha Štekra.

Pak se začalo hrát. A hrálo se podle not Datyňských. Ti si vypracovali několik šancí a dali také dva góly. Domácí se dostali během poločasu několikrát do slibného protiútoku, ale namísto střely to zkoušeli individuálně a tam jim toho obrana hostů moc nedovolila.

„Oproti minulému zápasu jsme to hodně omladili a trošku změnili systém hry a přineslo to ovoce," řekl k sobotní exhibici na půdě ČSAD Havířov trenér Datyní Radek Nešpor. „Osobně jsem ale čekal od ČSAD daleko větší odpor. Myslím, že 1:5 je ještě hodně milosrdných, protože to kvantum šancí, které jsme neproměnili v prvním čase, bylo opravdu neskutečné," dodal k jednoznačnosti utkání.

Do druhého poločasu nastoupili domácí se snahou s výsledkem ještě něco udělat. Po faulu ve vápně také Čermák z penalty snížil. Ke škodě ČSAD to bylo vše, na co se zmohlo.

Naději na vyrovnání hosté okamžitě zadupali do země, když Kubiena vrátil na datyňské kopačky klid. „Pak jsme jakoby odešli ze hřiště. Hráči se dopouštěli v obraně fatálních chyb a hosté je dokonale potrestali dalšími góly," přibližoval trenér ČSAD Radomír Zábranský.

Jeho tým vysvobodil z trápení až konečný hvizd hlavního rozhodčího. „Hostům mohu jen poblahopřát k zasloužené výhře. Po třetí brance jsme se prostě sesypali. Ve kvalitě obou týmů byl velký rozdíl. Datynští mají daleko zkušenější a kvalitnější celek, hlavně umí vystřelit, což je pro naše hráče španělská vesnice. A to už vůbec nemluvím o nasazení, protože někteří naši hráči zápas odchodili. Turistický oddíl máme ale ve městě na úplně jiné adrese," vtipně poznamenal Zábranský.

ČSAD Havířov – TJ Dolní Datyně 1:5 (0:2)

Branky: 52. z pen. Čopák – 38. Kodenko, 42. Dolák, 60. Kubiena, 68. Antl, 75. Balázs. Rozhodčí: Beran. ŽK: 1:2. Diváci: 150.

ČSAD: Ryšánek – Oliva, Kaleta, Vrobel, Kulhánek, Čermák – Čopák, Klus, Ditrich (Vala), Hánl (Laurenčík) – Sobek (Smolík). Trenér: Radomír Zábranský.

D. Datyně: Vasilko – Horňák (Neumann), Vlček, Tomašák – Vandriak (Ondruš), Dolák, Sikora, Kubiena (Spáček) – Kodenko (Balázs), Antl, Pištěk (Sukač). Trenér: Radek Nešpor.

Další zápas hraje ČSAD v sobotu ve Stonavě, D. Datyně v sobotu s Petřvaldem na Moravě.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.