„Brankář Paleček si to čisté konto už zasloužil. Doufám, že jsme mu tím udělali radost. Minule dostal takovou šmrdlavku… I pro nás obránce je to psychická vzpruha a důkaz, že mančaft šlape i směrem dozadu. Jsem rád, že jsme to uhráli s nulou," přitakal po vítězství 1:0 nad Sokolovem Josef Hoffmann.

Udrželi jste čistý štít i přes změny ve složení základní sestavy…
Pravda, i když vzadu scházel jen Jirka Homola. Ale Venca Cverna ho v pohodě nahradil. Už na podzim dokázal, že je jakýmsi nástupcem Rendy Bolfa, takže v tom nebyl problém.

Proti Sokolovu jste si vypracovali několik šancí, ale využili jste až chyby brankáře…
No jo, ale i to k fotbalu patří. Vzadu jsme hráli pečlivě a čekali, že nám vyjde nějaký ten brejk. A vyšel. Máme na krajích rychlé typy, přesně takhle jsme chtěli proti Sokolovu hrát. Táhnout akce přes strany, zapojit do kombinace další hráče. Některé kombinace nám vycházely, jiné ne. Podstatné je, že jsme se neustále snažili dobře se doplňovat. Poctivým výkonem jsme udrželi naději na osmé místo. Těší mě i to, že jsme se doma rozloučili vítězstvím.

A to se proti Sokolovu cení. Nemáte s ním zrovna dobrou bilanci, je to tak?
Je. Ani pořádně nevím, čím to. Oni jsou docela fotbaloví, těžko se přehrávají. Proto jsem rád, že jsme tu bilanci poupravili.

Zvládli jste uhelné derby…
Takže jsme vládci uhlí (smích).

A co sezonu? Tu jste také zvládli?
Myslím, že ji budeme hodnotit spíš jako nepovedenou. Prospali jsme začátek a celkově je to zklamání. Dobrá je alespoň poslední třetina soutěže. Pod trenérem Mazurou máme slušnou bilanci, takže je naděje, že by nám to mohlo klapat i v další sezoně. A už od začátku, ne jako letos, kdy jsme podzim úplně pokazili.

Kdyby záleželo na vás, zasahoval byste do kádru, když to teď Karviné tak jde?
To je spíš otázka na vedení a na trenéry. Nemůžeme vědět, jestli ve stejném složení budeme hrát i v dalším ročníku tak dobře. Z našich posledních výkonů mám ale dobrý vnitřní pocit. Uhráli jsme kvalitní výsledky a zažíváme nejlepší období. Byl bych rád, kdyby kádr zůstal pohromadě.

A co vy? Zůstanete také?
Nevím, končí mi smlouva a zatím netuším, jak to se mnou bude. Jednat budeme pravděpodobně až po sezoně.

Do té doby vám zbývá odehrát dvě venkovní utkání. Jaké si do nich dáváte cíle?
Chceme to samozřejmě dojet na vlně posledních úspěchů, i když víme, že Pardubice a Zlín budou hodně silní soupeři. Ale doufám, že u nich něco uhrajeme.

Třeba remízu?
Nejlépe šest bodů.