Dohrávka 18. kola I.A třídy snesla opravdu přísná měřítka. Kvalitní zápas přinesl rovnou devět gólů, celých devadesát minut proběhlo ve velkém tempu. „Fotbalově bylo utkání úplně vyrovnané, dokonce jsme měli více šancí, ale v defenzivě jsme úplně selhali a budeme muset ještě zabrat," dumá nad bodovým souhrnem Stonavy po 23. kole trenér mužstva Dušan Kohut.

Jeho tým inkasoval jako první, ale snajprovi Zollerovi se podařilo srovnat. Vzápětí se trefil i Bezdíček a domácí uzemnil. „Následující minuty podle mého pak rozhodly celý zápas. Vytvořili jsme si dvě opravdu velké tutovky, ale jak Zoller, tak po rohu Černoch je neproměnili. Oba přitom byli na šesti metrech od brány," mrzelo Kohuta zaváhání stonavských útočníků.

Ani to by ještě nebylo tak zlé, kdyby Stonava alespoň udržela do přestávky těsné vedení. Jenže ani to se nestalo. „Dostali jsme zbytečný gól do šatny. Měli jsme zvýšit na 3:1, pak už bychom zde určitě bodovali. Místo toho se začínalo od nuly," litoval Kohut.

A ofenzivní přestřelku druhé půle zvládli lépe domácí. „Obrana hrála ve Vendryni fakt mizerně. Ani brankář Stach neměl svůj den. V opačném případě bychom vyhráli," ulevil si Kohut. „Musíme si z toho vzít poučení pro další těžký zápas v Albrechticích, které budou podobně náročným soupeřem," dodal.

TJ Vendryně – SK Stonava 5:4 (2:2)

Branky: 45. a 77. Chlebek, 16. Kajfosz, 65. Ploszek, 84. Broda – 30., 68. a 80. Zoller, 35. Bezdíček. Rozhodčí: Tobola. ŽK: 1:1. Diváci: 200.

Stonava: Stach – Hrazdílek, Hojdysz, Sochora, Hančin – Petruňa (78. Kovács), Páník, Geršl, Bezdíček – Černoch (68. Vlček), Zoller. Trenér: Dušan Kohut.

Další zápas hraje Stonava v neděli v Albrechticích.