„Chtěli jsme bod, máme tři, to je skvělé," radoval se Radomír Zábranský. „Pořád jsme věřili, že bychom na jaře mohli jít nahoru a z téměř bezvýchodné situace jsme se opravdu vyhrabali. V naší situaci má každý bod cenu zlata," dodal. Své hráče pochválil za disciplinovaný výkon. „Hráli srdíčkem a jezdili po zadku. S takovým přístupem se má bojovat o záchranu," pochvaloval si Zábranský.

Jeho svěřenci přežili první poločas a tři šance Frenštátu a pak se sami začali osmělovat. Druhý poločas začali domácí vlažněji, čehož Havířované využili. Zvýšili pohyb a výsledkem byla branka Kociolka, jehož našel uličkou Čopák.

Frenštát se z šoku rychle otřepal a hrozil zejména po pravé straně hřiště, kde měla obrana Havířova problémy. Všechny nebezpečné centry však s přehledem pochytal brankář Burgert, nakonec mu pomohla i tyč a hosté vyhráli. V závěru, kdy domácí otevřeli obranu, mohli svůj náskok pojistit. I Čopák orazítkoval tyč a ránu Rozsívala vytáhl domácí gólman z šibenice.

„Věděli jsme, že proti takovým soupeřům musíme hrát trpělivě a čekat na šance. Vyplatilo se. Podržel nás brankář Burgert a musím uznat, že jsme měli i štěstí," rekapituloval tři body Radomír Zábranský.

Beskyd Frenštát p. R. – ČSAD Havířov 0:1 (0:0)

Branka: 59. Kociolek. Rozhodčí: Tobola. ŽK: 0:1. Diváci: 150.

Havířov: Burgert – Hánl, Kulhánek, Kaleta, Šlachta (70. Vasil) – Pastrňák (74. Sobek), Klus, Čopák, Ftáček (77. Vala) – Kociolek (85. Rozsíval), Laurenčík. Trenér: Radomír Zábranský.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.