Bývalý tým IHC Panthers Havířov se i díky tomu, že město Havířov se nijak neangažovalo ve spolupráci s klubem, přejmenoval na IHC Karviná a své aktivity přestěhoval do hlavního města okresu.

„Stejně už hrajeme asi čtvrtou sezonu domácí zápasy na zimním stadionu v Karviné, kde nám naopak vycházejí vstříc, k tomu se rýsuje spolupráce s obchodními partnery z Karviné, takže logickým krokem bylo přejmenování klubu z havířovských Panthers na karvinský oddíl," vysvětluje zakladatel klubu, jeho současný manažer a také vedoucí ligového mužstva Jiří Staněk.

Ten jako obvykle bude zajišťovat chod klubu společně s Martinem Piechou, jenž má hlavní slovo jako trenér týmu.

„Zásadní změnou před letošní sezonou je rozšíření našeho mužstva. Konečně nebudeme jezdit na zápasy ven v šesti lidech, jako se nám to stávalo v minulých sezonách," porovnával Staněk.

Kádr Karviné se také významně posílil, a to o hokejisty SK Karviná Kasperlíka s T. Vaštíkem, i o hokejisty AZ Havířov Pořízka s Bednářem. K tomu se z Anglie vrací Zátopek.

„Na přípravných turnajích před sezonou jsme testovali nejen nové hráče, kteří na nás udělali velký dojem, ale hlavně jsme se zaměřili na sehranost, protože v týmu je dost nových lidí. Omladili jsme," usmívá se Staněk.

Generálkou na ligovou soutěž byl nedávný domácí turnaj v Karviné za účasti vesměs prvoligových celků. Karviná turnaj ovládla, když porazila Kopřivnici 6:3, Frýdek-Místek 6:1, Valašské Meziříčí dokonce 12:1 a v souboji o konečné prvenství zdolala silný Nový Jičín 5:2.

„Právě s Novým Jičínem bychom se pravděpodobně měli přetahovat o vedení v naší skupině první ligy," tipuje Jiří Staněk. Zároveň však dodává, že detailně nezná sílu mužstev z jižní Moravy. „Hned první domácí utkání tuto sobotu proti Boskovicím nám napoví, jak na tom jsme," míní.

Kromě Karviné a Nového Jičína by v soutěži měly startovat týmy Boskovic, Šternberka, Kopřivnice, Frýdku-Místku a béčka Uherského Brodu.

„Naše útočné dvojičky vypadají opravdu slibně. Vaštík s Kasperlíkem mohou hrát poslepu, znají se z klubu, to samé platí o dvojici Pořízek – Bednář. Je vidět, že jsou sehraní," pochvaluje si Staněk. Karviná by měla mít ambice hrát čelo tabulky, popřípadě o postup do extraligy, kterou už v minulosti coby IHC Panthers Havířov hrávala.

Rozpis domácích utkání

Sobota 26. dubna: Karviná – Boskovice (10.00), Karviná – Šternberk (15.00)
Pátek 2. května: Karviná – Frýdek-Místek (19.30)
Sobota 31. května: Karviná – Uh. Brod B (10.00)
Neděle 8. června: Karviná – Kopřivnice (11.00), Karviná – Nový Jičín (14.00)