Což jsou nejen tři hráči základu, ale především tři zkušení plejeři. „Na to se ale nebudu vymlouvat, šanci dostali jiní, aby se ukázali, bohužel se neukázali. Ovšem to nikdo. Jako tým jsme zklamali a Nový Jičín vyhrál naprosto zaslouženě. Nezbývá, než mu pogratulovat," sportovně uznal porážku Miroslav Matušovič.

Tři absence v základní sestavě jsou v soutěži, jako je divize, znát. Ostatně se o tom týden předtím přesvědčil při domácí remíze s Polomí i samotný Nový Jičín. Také mu scházeli tři hráči základu.

Havířovští fotbalisté (v bílém) v Novém Jičíně zklamali.Zdroj: Dalibor Tobola

Ale zpět k víkendu. Domácí měli celou dobu navrch. V první půli svou převahu ještě brankově nezužitkovali, což se mělo po změně stran už povést.

Novojičínští se během šesti minut ujali vedení 2:0, pokračovali v kombinační i důrazné hře a zakrátko dali i třetí gól.

„První poločas byl špatný a druhý rovnou katastrofální," shrnul utkání Matušovič. „Byli jsme u všeho pozdě, neprezentovali jsme se hrou, na jakou jsme zvyklí, a výsledek tomu odpovídá. Pro mě je to ostudný výkon. Prohrát se totiž může, ale ten výkon musí nějak vypadat. Ne, že budeme ustrašeně sledovat, jak hraje soupeř," nelíbila se Matušovičovi herní produkce jeho týmu.

A nic na náladě mu nepřidala ani korekce Lisického. „Zapomenout a soustředit se na další zápas, nic jiného nemůžeme dělat," mávl nespokojeně rukou.

FK Nový Jičín – MFK Havířov 3:1 (0:0)

Branky: 51. Švec, 57. Lokša, 66. Opatřil – 89. Lisický. Rozhodčí: Galásek – Šamárek, Šafrán. ŽK: 1:4. Diváci: 165.

Havířov: R. Směták – Lisický, Michalčák, K. Skoupý, L. Skoupý – Uher, Zupko (68. Musiol) – Omasta, Švábík (46. Wojnar), Klejnot – Gomola (77. Uherčík). Trenér: Miroslav Matušovič.