„To bylo samozřejmě špatně, taktika se nám pak úplně zbortila. Chtěli jsme na soupeře vletět, být aktivní, presovat a hrát na jeho půlce, jenže to se nám moc nedařilo. Jedna dvě přihrávky a přišla ztráta míče. V tomhle jsme se dneska trápili," přiznal hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič, který sportovně uznal kvality Mohelnice.

„Ale jo, oni mají zkušený kvalitní mančaft, mají tam i rychlostní typy, které jsme těžko zachytávali. Uměli si to dát, v kombinaci si dokázali vyhovět. Mají to opravdu dobře složené, na jednotlivých postech měli aktuálně silnější hráče než my a hlavně neztráceli balony. My jsme se snažili o kombinaci také, ale finálka nám vázla. To ale souvisí s těmi zkušenostmi, které postupně musíme nabrat. Občas jsme místo jednoduchého prostrčení volili další přihrávku do strany, hledali palebnou pozici. To je zkrátka rozdíl mezi mladými a zkušenějšími hráči, který se dnes projevil," rekapituloval Matušovič.

Tým po utkání nekáral. „To ne, kluci se snažili. Všichni víme, že dnešní fotbal se ubírá do rychlosti a jednoduchosti. Jdeme správným směrem," věří havířovský kouč.

MFK Havířov – FK Mohelnice 0:2 (0:2)

Branky: 3. Pinkava, 33. Hapal. Rozhodčí: Slavík. ŽK: 3:0. Diváci: 320.

Havířov: Směták – Klejnot, Hottek, Matušovič (62. Osvěčík), Pištěk (76. Vágner) – Omasta, Zupko, Cenek (80. Babič), Skoupý, Wojnar – Gistinger. Trenér: Miroslav Matušovič.