A jako by tato skutečnost na hosty dolehla. „Přišlo mi, že jsme byli nějací ustrašení. Bylo to v našem podání takové čekání na první gól," nebyl s výkonem vůbec spokojen hrající kouč Indiánů Miroslav Matušovič.

Přitom nebyl důvod se Vítkovic obávat. Poslední výsledky naznačovaly, že Ostravané nejsou v nikterak oslnivé formě a v souboji o postup do MSFL s Mohelnicí už dost ztrácí.

„Přesně to jsem hráčům říkal také. Podobné zápasy by měly být k tomu, aby si je fotbalista užil. Vždyť právě my jsme byli v pozici, kdy nemáme co ztratit, mohli jsme hrát uvolněně," nechápal Matušovič, proč hrál jeho tým tak špatně, že už během půle prohrával 0:3.

V šatně měl ke svým svěřencům proslov. „Byli jsme ve špatných prostorech, nebo jsme se nenabízeli vůbec, vázla nám přihrávka. To se muselo do druhé půle zlepšit," nabádal je. A hráči opravdu zahájili druhou část velmi dobře. Snížili a drželi míč. Vydrželo jim to ale jen pár minut. Pak už zase hrály Vítkovice a zaslouženě přidaly ještě další góly.

MFK Vítkovice – MFK Havířov 5:1 (3:0)

Branky: 17., 20., 34. a 70. Kovařík, 71. Kovář – 49. Skoupý. Rozhodčí: Dorušák. ŽK: 5:4. Diváci: 164.

Havířov: Směták – Klejnot, Wojnar, Matušovič, Cenek (31. Babič) – Omasta, Zupko, Hottek, Skoupý, Gistinger (83. Vágner) – Trmal (60. Osvěčík). Trenér: Miroslav Matušovič.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.