Od zápasu se čekala vyrovnaná partie, ale Havířované předvedli, že se s nimi letos rozhodně musí počítat a přehrávali soupeře z Hané od samého začátku.

Dobře se pohybovali, kombinovali a hlavně stříleli. „Kluky jsem nabádal, aby se nebáli brát na sebe zodpovědnost a stříleli. To je základ. Už v první půli jsme si mohli vytvořit náskok. Při tom průběhu utkání jsem ani neměl obavy o výsledek. Mužstvo hrálo opravdu to, co po něm chci, takže branky byly jen otázkou času,“ neztrácel naději na lavičce sedící trenér Havířova Miroslav Matušovič.

Po změně stran pokračovali jeho svěřenci z výkonu z první půle. Nové Sady za polovinu hřiště moc nepouštěli a snažili se přesně zakončit. Po Försterově uvolnění jeden na jednoho a jeho skvostné přihrávce na L. Skoupého se to povedlo.

Jenže hosté vzápětí kontrovali a začínalo se znova. Matušovič zareagoval dvojím střídáním, přičemž na trávník poslal sám sebe a za necelou minutu rozhodl. Rohový kop zatočil do brány tak šikovně, že překvapil brankáře Kalinu – 2:1.

„Prostě jsem to zkusil,“ zubil se po utkání Matušovič, který v duchu hesla veni, vidi, vici také přišel, viděl a zvítězil jako legendární Gaius Julius César.

Po zápase si pochvaloval, jak jeho týmu vyšel start do sezony. „Přece jen na tým působím přes čtyři roky, určitá šablona jde na hře vidět, kluci už spoustu věcí na hřišti mají zažitých, jsou to takové automatismy. Vše je podloženo bojovností a herní kvalitou. Víc než výsledky mě těší herní obrázek mužstva, kdy se snažíme hrát a soupeř většinu doby brání. Na to si ale musíme zvyknout, asi málokdo proti nám bude hrát otevřenou partii,“ tipuje Matušovič.

MFK Havířov – FK Nové Sady 2:1 (0:0)

Branky: 58. L. Skoupý, 67. Matušovič. Rozhodčí: Galásek – Žurovec, Broskevič. ŽK: 0:2. Diváci: 320.

Havířov: Slavík – Cenek, Bialek, Cigánek – Klejnot (78. Švábík), Zupko, Wojnar (66. Lišaník), L. Skoupý – Omasta, Uher (66. Matušovič), Förster. Trenér: Miroslav Matušovič.