„To hřiště v Benešově je pro mě snad zakleté. Snad ještě nikdy jsem tam nevyhrál a vždycky tam inkasujeme někdy ke konci utkání," obracel oči v sloup hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič, když si vybavil 88. minutu zápasu, která o porážce Indiánů rozhodla.

Havířovští hosté měli přitom většinu hrací doby míč pod kontrolou. Dolní Benešov, vědom si kombinační síly soupeře, se soustředil na bránění, a to má zvládnuté mistrně. „Soupeř má druhou nejlepší obranu vůbec a asi to není náhoda. Až na vysunutého útočníka stáli všichni jeho hráči za balonem a dobře se posouvali v bloku. Těžko se tam člověk dostává, přesto se nám to párkrát povedlo," zalitoval Matušovič především úniku Klejnota, který běžel snad třicet metrů sám na bránu, ale nedal.

V takových zápasech, kdy jeden z týmů jen brání, je obvykle první gól určující. „Buď ho dáte a získáte velkou výhodu, protože soupeř to bude muset otevřít, anebo jej inkasujete a soupeř zhustí obranu ještě víc," pokrčil rameny Matušovič.

Domácí spoléhali na kvalitní defenzivu a brejky. Více šancí měl Havířov, Cigánkovu hlavičku po rohovém kopu zastavilo břevno, do Klejnotova pokusu zase skočil skluzující obránce domácích.

„Nabádal jsem hráče k trpělivosti a rychlé hře na jeden dva doteky. Soupeř jenom bránil, ale brejky měl nebezpečné, jednou jsem tam vykopával balon z prázdné brány," uznal Matušovič.

Herně lepší Havířov však nakonec právě po brejkové situaci inkasoval ke konci zápasu rozhodující gól. „Mrzí nás to, nezasloužili jsme si vůbec nebodovat, ale musíme to skousnout. Je to škoda i z toho důvodu, že jsme se v případě výhry mohli Dolnímu Benešovu definitivně vzdálit. Takhle jsme zase na to první místo nic nesmazali," povzdechl si Matušovič.

FC Dolní Benešov – MFK Havířov 1:0 (0:0)

Branka: 88. Labuda. Rozhodčí: Macrineanu – Lakomý, Dudek. ŽK: 0:1. ČK: 90. Cigánek (H). Diváci: 152.

Havířov: Kodeš – Lisický, Matušovič, Cigánek, Skoupý – Wojnar, Zupko – Klejnot, Förster, Uher (74. Michalčák) – Gomola. Trenér: Miroslav Matušovič.