V první půli byli Havířované aktivnější a po chybě gólmana Štencla se ujali vedení. Opavský gólman trefil při odkopu napadajícího Racka a od něj se míč odrazil do sítě – 1:0. Důležitý první gól Indiány povzbudil a ve 27. minutě zvýšil lídr týmu Matušovič přesnou ranou na 2:0.

„V prvním poločase jsme udělali dvě naprosto hloupé chyby a v podstatě jsme si dali dva téměř vlastní góly. V druhém poločase jsme změnili trochu způsob hry, abychom skóre zápasu otočili v náš prospěch, ale podařilo se nám pouze jednou brankou snížit. I když jsme začali hodně tlačit, měli jsme problémy se zakončením," popisoval utkání trenér Opavy Jan Hruška.

Ve druhé půli se obraz hry rapidně změnil. Iniciativy se chopili hosté a snížení Jukla v 60. minutě bylo jen logickým vyústěním dění na hřišti. Hosté byli lepší a vytvořili si velký tlak, ale Indiáni příkladně bojovali a další změnu skóre už nepřipustili. Tým podržel gólman Mrozek, jenž lapil dvě čisté šance.

„Na začátku utkání jsme si vytvořili takový tlak, že jsme soupeře donutili udělat dvě chyby, které jsme proměnili v branky. V druhé půlce Opava vystřídala a my začali postrádat kvalitní rozehrávku. Sice jsme nechali hostům příliš mnoho prostoru, ale důležité je, že i v této herní situaci mužstvo neztratilo bojovnost a popralo se o každý míč," chválil své hráče trenér domácích Zoltán Beňo.

MFK Havířov – SFC Opava B 2:1 (2:0)

Branky: 14. Racko, 27. Matušovič – 60. Jukl.

Havířov: Mrozek – Valový, Michalčák, Aniol, Večeřa – Racko (68. Vachtarčík, 81. Zupko), Matušovič, Zielonka, Förster, Skoupý – Koubek (91. Vagner). Trenér: Zoltán Beňo.