Do utkání vstoupili jednoznačně aktivněji hosté a domácí mužstvo takřka k ničemu nepouštěli. Sami se však ke střeleckým příležitostem dostávali jen stěží.

Mohli tak udeřit domácí a nejlepší střelec mužstva Filip Racko také brzy dal gól. Radost však indiánům nevydržela dlouho, protože ani ne po dvou minutách se po standardní situaci zjevil u domácí tyče Laryš a srovnal na 1:1.

Začátek druhé půle jednoznačně ukázal, kdo má větší hlad po vítězství. Domácí hráči se do soupeře pustili s vervou a jejich snaha brzy vyústila v dvoubrankové vedení. Havířované mohli dát i další góly, ale hosté všechny zbývající akce už přežili. Po snížení na 3:2 měli více ze hry zase oni, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

„Byli jsme šťastnější. Jsme rádi, můžeme být první, ale zatím určitě nechci předbíhat. Pořád je náš hlavní cíl ten, abychom se vyhnuli spodku tabulky, který tady byl poslední roky neblahým zvykem," dodal k možným postupovým ambicím Havířova trenér Miroslav Matušovič.

MFK Havířov – MSA Dolní Benešov 3:2 (1:1)

Branky: 34. Racko, 49. Zupko, 57. Skoupý – 36. Laryš, 72. Adamík.

Havířov: Směták – Valový, Zavadzan, Babič, Večeřa – Klejnot (69. Trmal), Racko (74. Jaworek), Valla (46. Wojnar), Zupko, Skoupý – Michalčák (82. Gistinger). Trenér: Miroslav Matušovič.

Další zápas hraje Havířov v neděli s Novým Jičínem.

Jakub Križan