Už úvod naznačil, jakým směrem se bude vyvíjet obraz hry po zbytek utkání. Mohelnice se snažila více kontrolovat balon a diktovat tempo hry, zatímco havířovští borci předváděli kompaktní obranu, do které se zapojovalo celé mužstvo.

„Věděli jsme, že Mohelnice je kvalitní soupeř, kterého jsme viděli několikrát i na vlastní oči a tomu jsme přizpůsobili hru," uvedl po zápase hrající trenér indiánů Miroslav Matušovič. „Pro nás to byl prostě venkovní zápas, kam jsme nejeli jenom bezhlavě útočit, spíše dobře uhlídat soupeře a sami zahrozit z propracované akce nebo brejku," dodal k výkonu svého mužstva.

Jelikož jeho svěřenci taktiku do puntíku dodrželi, mohou se radovat ze zisku tří bodů. Pomohly i změny v sestavě. „Třeba na stopera jsme vrátili Petra Michalčáka, který dosud nastupoval na hrotu a jde vidět, že to bylo dobré rozhodnutí, protože jsme nedostali ani gól," pochvaloval si Matušovič.

FK Mohelnice – MFK Havířov 0:2 (0:1)

Branky: 23. Zavadzan, 62. Racko. Rozhodčí: Páral. ŽK: 0:1. Diváci: 260.

Havířov: Směták – Valový, Zavadzan, Michalčák, Vagner – Klejnot (61. Zupko), Večeřa (79. Lemchi), Babič, Skoupil (90. Vavřík) – Matušovič (88. Wojnar), Racko (73. Trmal). Trenér: Miroslav Matušovič.

Další zápas hraje Havířov v sobotu v Otrokovicích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.