„Domácí prostředí je pro nás snad zakleté. Bohužel jsme brzy inkasovali a úvodní branka náš výkon dost poznamenala," připustil nerad hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič.

„U nás je totiž diametrální rozdíl v tom, pokud branku vstřelíme jako první my, anebo ji dá soupeř. Když prohráváme, hrajeme úplně jinak," dodal.

Havířovské hráče gól nahlodal. Jejich výkon byl špatný. „Bylo to mdlé, bez pohybu i nápadu. Pak jsme inkasovali znovu a poločas hrůzy skončil," rekapituloval Matušovič.

S takovým výkonem Indiáni skutečně uspět nemohli, a tak o přestávce přišly na řadu změny. „Pozměnili jsme posty, nechtěl jsem střídat, aby si hráči případně snědli to, co si navařili. Musím ale říct, že ve druhém poločase se kluci opravdu snažili a bojovali. Tady jim toho moc vytýkat nemůžu," poznamenal Matušovič.

Havířov se rychle pustil do ofenzivy. Zjednodušil hru, vysunul dopředu stopera K. Skoupého, který se spolu s Gomolou rval na hrotu. „Byl tam i Lukáš Skoupý, dařilo se nám vyhrávat hlavy a sbírat odražené míče. Bohužel scházel kontaktní gól. Měli jsme tam dost závarů, po nichž jsme mohli korigovat," zalitoval Matušovič, když si vybavil hlavičku Babiče po rohu, kterou zázračně vyrazil slavičínský gólman Vypušťák.

Ten rozhodně nepůsobil jako nějaký „poušťák", spíše hosty podržel. „Neměli jsme štěstí. Karel Skoupý z dalšího závaru netrefil zblízka bránu, neujala se žádná standardka. Kontaktní branka by nás určitě nakopla, bohužel jsme ji nedali a nebodovali," pokrčil rameny Matušovič.

V 56. minutě sám střídal. „Cítil jsem lýtko a tahá mě to," přiznal mrzutě po utkání. V sobotu při derby v Petrovicích by ho jeho tým potřeboval. „Uvidíme, jestli to půjde. Ale i kdybych nehrál, musíme se zmobilizovat a napravit ty poslední domácí nezdary. Věřím, že k tomu každý přistoupí, jak má," vyjádřil před sobotou přání.

MFK Havířov – TVD Slavičín 0:2 (0:2)

Branky: 10. Elšík, 27. Velecký. Rozhodčí: Slaminka – Trigas, Duda. ŽK: 5:3. Diváci: 150.

Havířov: Směták – Cenek (78. Rozsíval), Babič, K. Skoupý, Musiol – Wojnar, Zupko – Omasta, Matušovič (56. Dostál), L. Skoupý – Gomola. Trenér: Miroslav Matušovič.