Sobotní čtvrtý ročník mezinárodního turnaje Chachar Cup v Bohumíně si doslova užíval.

„Hlavní je, že vyšlo počasí. To je vždycky ze všeho nejdůležitější," uvedl Svěrkoš, který je „otcem" turnaje.

Společně s místním fotbalovým klubem FK Bohumín se mu za čtyři roky podařilo z turnaje vytvořit tradiční podnik, na který se kluby rády vracejí. „Tím hlavním důvodem je, že se Venca Svěrkoš do pořádání turnaje aktivně zapojuje. Není to jen o tom, že by celou akci svým jménem jen zaštiťoval. Turnaj nám tradičně zahajuje, sleduje zápasy a vždycky si i s malými kluky i rády popovídá. To je pro nás ta nejlepší reklama," říká sekretář turnaje Vlado Vyrobik.

Sám potvrdil, že startovní listinu měl naplněnou během několika dní. „Jsme rádi, že přijely celky Sigmy Olomouc a Zbrojovky Brno. Hlavně pro týmy, jako jsou Frýdek-Místek, Vítkovice, Orlová, Bohumín to byla super konfrontace," pokračoval Vyrobik.

Václav Svěrkoš měl velkou radost i z průběhu turnaje, kdy si to o prvenství nakonec rozdali Baník Ostrava a GKS Katowice. „Všichni víte, jak to mám s fotbalovými kluby nastavené, takže ten souboj o první místo byl skvělý," usmál se Svěrkoš.

Příští rok se uskuteční v Bohumíně už pátý ročník a někdejší útočník reprezentace už nyní spřádá plány na jeho pořádání.

„V každém případě bychom chtěli navýšit počet účastníků a celý turnaj rozdělit do dvou dnů. Moc bych si přál už kvůli mladým fotbalistům z našeho regionu, aby do Bohumína přijely špičkové české kluby v čele se Spartou a Slavii. To je můj manažerský cíl pro příští rok," dodal Svěrkoš.