Stoper MFK Karviná Jan Hošek mohl po sobotním utkání s Olomoucí (3:5) jen litovat, jakým směrem se zápas začal hned od začátku ubírat. „Všechno začalo tím, že jsme prospali prvních třicet minut zápasu. Dohánět proti rozjeté Sigmě dvougólovou ztrátu, to je nesmírně obtížné,“ uznal.

Zápas měl dost divoký průběh, ale dotáhli jste v něm dvougólovou ztrátu…
No jo, vyrovnali jsme, jenže si pak zase necháme dát zbytečný gól. Mohli jsme některé situace dohrát lépe, celé to otočit v náš prospěch. Nepovedlo se. Místo toho jsme inkasovali dost špatné góly. 

Nemohlo to být tím, že jste se až tolik soustředili na útok, že jste v obraně dělali takové hrubky?
To spíš ne. My jsme tam nějaké šance na 3:2 měli a proměnit je, tak je to zase jiný zápas a možná si tu teď vykládáme úplně jiné hodnocení. Bohužel to dopadlo, jak to dopadlo. 

Vy jste vlastně inkasovali téměř totožné branky z šestnáctky, kdy hostující hráči měli dost prostoru k zakončení. Čím to?
Byly tam opravdu velké díry, bylo to špatně pokryté, ale u dvou situací se to od nás vyloženě špatně odrazilo, jednou i ode mě. To štěstí za námi teď nejde, nedaří se nám, ale víme, že zlomit to musíme jedině poctivou prací, ničím jiným. 

Co jste říkal tak mizernému vstupu do zápasu? První gól po minutě, další po deseti…
Vstup byl opravdu hrozný, u té první branky jsme to měli dohrát v úplně jiných částech hřiště. Pak se to k nim v našem vápně poodráželo. Sami jsme potřebovali dobrý vstup, místo toho jsme nechali hrát Sigmu. To je zkrátka špatně. 

Jak velká je to pro tým rána?
Rána to je, ale jsou horší věci. My si věříme, máme zkušené mužstvo, a když budeme poctivě makat, otočí se to. Musíme nějaký zápas urvat se štěstím. Když to nejde fotbalově, musíme to do vítězného konce prostě dotlačit.