Zítra vás čeká jeden z favoritů soutěže. Co od zápasu čekáte, na co se musíte připravit?
Myslím, že to bude něco podobného jako v Jablonci. Soupeř patří ke špičce ligy, i letos bude chtít hrát nahořeBudeme muset dát do hry absolutní maximum, abychom vůbec mohli pomýšlet na body.

V Boleslavi jste hrával, jak na to období vzpomínáte?
Vzpomínám na to v dobrém, zahrál jsem si tam i Evropskou ligu a Boleslavi můžu děkovat za to, že mi dala šanci hrávat v lize. Šel jsem pak sice na hostování sem do Karviné a díky tomu, že se postoupilo, jsem tady i zůstal, ale určitě na boleslavské období vzpomínám rád. Pořád mám v klubu dost kamarádů, se kterými jsem v kontaktu.

Když už jste zmínil Evropskou ligu, Mladá Boleslav ji hrála i letos, ale vypadla s makedonským týmem Tetovo. Překvapilo vás to?
Je to škoda, držel jsem klukům palce a postup jim přál, protože je to pro ně bohužel už potřetí v řadě, co vypadli hned s prvním soupeřem. V odvetě měli na to výsledek zvrátit, Makedonce přehrávali, ale jeden gól nestačil. Asi to chtělo rychlejší první gól. Smůla byla, že si kluci z Makedonie přivezli porážku 0:2. Soupeř byl dvakrát u jejich brány a dal dva góly.

Kdyby se vám povedlo dát góly, jste poučeni z utkání v Jablonci? Udržela by už Karviná vedení?
To se dopředu těžko odhaduje. Já věřím, že poučení jsme, ono to v tom Jablonci bylo dost specifické, protože soupeř poslal na hrot dva vysoké útočníky a riskoval. Bohužel pro nás mu ten risk vyšel a brzy srovnal.

Boleslav odstartovala podle očekávání výborně a ještě nedostala gól. Čekal jste to a na které hráče si budete muset dát v sobotu největší pozor?
Víceméně jsem to tušil, taky jí nahrává los, protože bude hrát s týmy, které loni hrály spodek tabulky, takže ji čekám docela vysoko i v této sezoně. Mají výborný tým, s velkou ofenzivní kvalitou. Pozor si budeme muset dát na Chramostu, Mageru, což jsou góloví hráči, ve středu pole hraje výborně Rada. Ale gól od nich může dát kdokoliv.

Celý rozhovor v sobotním tištěném vydání Deníku.