A to je asi tak všechno. Ať už si fanoušek představuje pod pojmem ligový fotbal cokoliv, nedělní představení obou týmů to zcela jistě nebylo.

„Byl to opravdu fotbal podprůměrné úrovně,“ uznal trenér Slovácka Michal Kordula. Jeho tým projevil aspoň snahu o zakončení. Domácí se do vápna soupeře až na jednu výjimku prakticky nedostali.

Petrovice zachytily úvod divizního jara.
Lokomotiva veze bod

„Vůbec nevím, co bych měl dneska hodnotit. Není co,“ pokrčil bezradně rameny trenér Karviné Josef Mucha. „Asi je na místě se omluvit divákům, protože to byl náš nejhorší sezonní výkon. Vázla nám kombinace i přechodová fáze, pokazili jsme spoustu lehkých míčů, nebyli jsme aktivní, natož nebezpeční.“

Jedinou šanci domácích měl na svědomí po rohu Budínského hlavičkující Hošek. Trefil břevno. „Původně jsem to chtěl vracet před bránu, ale sedlo to dobře. Jen škoda, že se balon neodrazil k nikomu z našich,“ litoval Jan Hošek.

On, ani jeho spoluhráč Filip Panák si nedovedli herní bídu proti Slovácku vysvětlit. „Celkově to bylo špatné, neurovnané. Z obou stran. Asi na nás dolehla tíha okamžiku, že jsme potřebovali konečně vyhrát, ale vůbec jsme se nedostávali do hry, nesbírali odražené balony. Jenom jsme to tak nějak kopali, prohrávali souboje a to logicky na výhru nestačilo. Vůbec jsme to dnes nezvládli,“ přiznal Panák.

Radost Indiánů po nedělním vítězství nad Valachy.
Budíček přišel ve druhé půli

Domácím vůbec nešla souhra, takže ve druhé půli hrálo jen Slovácko. To se nakonec dostalo do jedné šance, kdy mohl rozhodnout David Machalík. „To měl být jasný gól. Měl jsem to sice na dlouhou nohu, takže jsem to špatně trefil, ale na malém vápně musím tohle prostě zakončit. Moje chyba. Ztratili jsme díky tomu body,“ sypal si popel na hlavu záložník Slovácka.

MFK Karviná – 1.FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Pochylý. ŽK: Čolić, Janečka, Hošek, Šisler – Divíšek. Diváci: 3 899.

Karviná: Le Giang – Čolić, Dreksa, Hošek, Eismann – Panák, Šisler – Lingr (66. Voltr), Budínský (85. Weber), Kalabiška – Wágner (55. Janečka). Trenér: Mucha.

Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, Krejčí, Divíšek – Daníček – Navrátil, Machalík (87. Sadílek), Havlík, Petr (82. Rezek) – Zajíc (73. Kubala). Trenér: Kordula.

Orlovským fotbalistům se přestalo dařit.
Záchranářský souboj nezvládli