Na jaře by se fotbalista, jenž by si výhru v podobě nových kopaček od firmy D-Sport zasloužil více, hledal opravdu jen velmi těžce. Kanonýr Stonavy Josef Zoller zaznamenal v jarní části sezony úctyhodných 23 gólů a zaslouženě se může radovat.

I z hlavního cíle, kterým byla pro Stonavu záchrana v soutěži. „Tu jsme splnili už pár kol před koncem, takže jsme si všichni ulevili. Na podzim se nám opravdu hrubě nedařilo," poznamenal Zoller.

Čím to, že jste se na jaře tak zvedli?
„V zimě přišlo pár nových hráčů, kolektiv se stmelil a celkově jsme začali hrát jiný styl fotbalu. Hlavně na brejky, což konkrétně mě vyhovuje. Hodím se pro to rychlostně."

Těžíte tedy především ze své rychlosti?
„A ze hry spoluhráčů. Bez nich bych tolik gólů nedal. Opravdu bych rád zdůraznil, že moje góly jsou zásluhou celého týmu."

Ale jen tím to asi nebude, nebo ano?
„No, hodně mi svého času pomohly i tréninky v Karviné, kde se hraje naplno i během nich. Ty se mi dostaly hodně do krve, takže když zrovna tolik netrénujeme, tak si ještě přidám. V téhle soutěži se nehraje o žádné velké peníze, hlavně pro zábavu, chlapi si jdou udělat žízeň, ale já chci i tady odevzdat to nejlepší, co ve mně je. Takže si třeba v den utkání hlídám i jídelníček. Prostě jsem tak naučený."

Jak to, že jsme vás jako odchovance karvinského fotbalu neviděli pořádně hrát za karvinský klub?
„Pendloval jsem různě po okrese. V osmnácti jsem měl konflikt s trenérem, tak jsem odešel do Petrovic, pak do Havířova, kde jsem byl čtyři roky. Následně jsem vycestoval na pár let do Anglie, kde jsem byl úplně bez fotbalu. Po návratu domů jsem ještě chtěl zabojovat o druhou ligu, získal jsem i profismlouvu, takže jsem byl hrozně šťastný. Ale pak přišlo to zranění a vlastně konec kariéry ve vyšších soutěžích. Mrzí mě jen to, že jsem v Karviné nemohl předvést naplno vše, co bych doopravdy mohl. Stihl jsem jen nějaké přáteláky. Ale prvořadé je teď zdraví. Kdo prodělal nějaké vážnější zranění, dívá se už dopředu především tímhle směrem."

Bylo složité vracet se k fotbalu po tom zranění?
„Vlastně mi k němu dopomohla moje přítelkyně Laura. Přemluvila mě. Ona je takový můj hlavní motor a zdroj energie. Povzbuzuje mě a fandí mi, za to jí děkuji."

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.