Karvinští v utkání na pozici stopera zkoušeli teplického Jana Hoška, který nastoupil ve dvojici s Tóthem. Karvinská obrana neinkasovala. O Hoškově angažmá se prozatím mezi oběma kluby jedná.

Úvodních pětadvacet minut rozhodně nenaznačovalo, že zápas nabídne nakonec zcela jasný průběh.

Karvinští borci nezvykle moc kazili, ztráceli míče a navíc byli hosté všude o krok dřív. I přesto byly k vidění solidní šance, které si vytvořili domácí, konkrétně dvakrát zakončující Duda. Nejprve z osmi metrů v ideální příležitosti netrefil ideálně, později nedosáhl na míč na zadní tyči. Mezitím zahrozil ojediněle i Hlučín, ale Pindroch v bráně vyrazil míč na rohový kop.

Po půlhodině už svěřenci kouče Webera zabrali, zrychlili a zpřesnili hru a hned to bylo znát a navíc byli produktivní. Nejprve po krásné akci a finální přihrávce Budínského zakončil do odkryté brány Erik Puchel, potom se konečně dočkal také Lukáš Duda a povedenou závěrečnou desetiminutovku korunoval třetím gólem Jan Moravec. A to ještě před druhým zásahem perfektně Pospěch vybídl do sóla a zakončení Puchla, jehož střela skončila nad bránou.

Do druhé půle trenér Weber vystřídal osm hráčů včetně brankáře, přesto se na hřišti takřka nic nezměnilo, protože domácí hráli v pohodě a byli jasně lepší. Dokládá to například akce z 57. minuty, kdy Panák předložil na přední tyči Urgelovi, ten však těsně minul. Radost si Lubo Urgela spravil o sedm minut později, kdy po přesné hlavičce přehodil brankáře Hlaváče a zvýšil na 4:0.

Fandové na Kovoně si žádali bůra a to se nakonec podařilo. V poslední minutě uzavřel účet Filip Panák.

Trenér MFK OKD Jozef Weber po utkání trochu zalitoval výpadku v začátku zápasu. „Úvodních dvacet minut nebylo podle představ, hráli jsme hrozně složitě. Jakmile se nám podařilo hru zjednodušit a zrychlit, už to bylo dobré. Navíc jsme vstřelili pěkné góly po hezkých akcích. Po změně stran trochu úroveň opadla, ale i přesto si myslím, že někteří kluci na nezvyklých postech nezahráli špatně," zhodnotil Weber osmý přípravný duel, ve kterém karvinská obrana konečně udržela čisté konto.

První dva střelci sobotního zápasu Erik Puchel a Lukáš Duda potvrdili, že úvod střetnutí nebyl z karvinské strany optimální. „První půlhodina nebyla vůbec dobrá. Nehráli jsme svou hru, potom se to zlepšilo a během závěrečných deseti minut vstřelili tři góly a nebylo co řešit. Výsledek potěší, nula vzadu taky. Teď už se však těšíme na přírodní trávu, na které bychom se měli připravovat v rámci našeho soustředění na jihu Moravy," poznamenal Puchel.

„Úvod zápasu jsme zaspali, potom jsme se chytli a byli na hřišti lepší. Chceme vyhrávat, abychom se naladili na start jarní části, která se už blíží. Z gólu mám radost, i když jich opět mohlo být víc, protože dvě velké šance jsem jednoduše zahodil. Ale to jsem prostě já," zasmál se Lukáš Duda.

MFK OKD Karviná – FC Hlučín 5:0 (3:0)

Branky: 36. Puchel, 42. Duda, 45. Moravec, 64. Urgela, 90. Panák.

Karviná: Pindroch (46. Pastornický) – Janečka (46. Vaněk), Tóth, Hošek, Eismann (46. Moskál) – Šisler (46. Sedlák) – Moravec (46. Panák), Duda (78. Puchel), Budínský (46. Glaser), Puchel (46. Juřena) – Pospěch (46. Urgela).

Adam Januszek