V dnešním přímém přenosu České televize vyzvou sešívané krále nedávného pražského derby ze Slavie. „Asi neřeknu nic nového, ale nečekám snadný zápas," pousmál se úvodem trenér karvinských fotbalistů Jozef Weber. To by zřejmě nečekal, ani kdyby se Slavii nedařilo. Ke smůle Karvinských se jí ale daří. A dost.

„Slavia bude po výhře nad Spartou v laufu, zřejmě bude hodně nabuzená, protože má nového trenéra (Jaroslava Šilhavého), a od jeho příchodu se herně zvedla, porazila Liberec a teď i Spartu. Pro nás to bude po Plzni druhý konfrontační zápas a protože jsme si v Plzni moc nezakopali, doufáme, že to teď bude lepší," přál by si Weber vyrovnanější zápas, než v šestém kole na západě Čech.

Karvinští fotbalisté mají za sebou úterní pohárové utkání s Prostějovem, ve kterém si vybojovali postup až po prodloužení, ale zase se dostali do mnoha šancí. „Na Slavii si jich musíme víc vážit," ví Weber.

V domácím poháru dal šanci méně vytěžovaným hráčům. Proti Slavii se ale určitě vrátí všechno zase do normálu, neboť i proti Prostějovu se potvrdilo, že Karviné to klape v zaběhnuté základní jedenáctce. „Líbila se mi hlavně součinnost dvojice Budínský – Šisler. Ta byla někde jinde než v první půli s Prostějovem, kdy Bůďa na place ještě nebyl. A Šislerův gól? U toho jsem vyloženě pookřál," připomněl trenér výstavní branku karvinského záložníka. „Ale chtělo to rozhodnout už dříve," upozornil rychle, že ne všechno se v utkání s druholigovým nováčkem dařilo.

Karvinou mohlo mrzet hlavně neproměňování šancí. „Fotbalový pánbůh byl asi spravedlivý a gól v základní hrací době nám nepřál, když už jsme pohrdli tolika šancemi. Za ten první poločas nás poslal zaslouženě do prodloužení," uvažoval kouč MFK.

To by ale na dnešní utkání na Slavii vliv mít nemělo. „Určitě ne, stejně hrálo dost hráčů mimo základní sestavu. A navíc je teprve půlka podzimu, hráči nemají být z čeho unavení," dodal Weber.

Do hlavního města se těší. „Můžeme se tam ukázat, zápas navíc poběží v televizi," připomněl Weber. Což by ale mohlo mít na některé hráče svazující dopad. Nebo ne? „Je pravda, že zatím to někteří kluci nezažili. Sám jsem zvědavý, jak to na ně bude působit. Ale je už osmé kolo, nějaká nervozita není příliš na místě a měli bychom to zvládnout," ujišťuje i sebe. „Ten začátek se nám celkem vydařil a zatím se o Karviné mluví a píše především v pozitivním světle. Většina lidí nás ale hrát neviděla, takže hráči teď mají možnost fotbalové veřejnosti ukázat, že naše pozice v tabulce náhodná není a že jsme tam oprávněně," zakončil Jozef Weber.