Fotbalová národní liga pokračuje čtvrtým kolem a karvinský soupeř z Ústí je stále bez porážky. Nejen proto jej označuje trenér Karviné Josef Mazura za silného protivníka. „Ústí svou kvalitu dokazovalo už na jaře, není to tak dávno, co druhou ligu vyhrálo. Je tam dost hráčů na hostování z Teplic, mančaft je silný dozadu i dopředu, má kvalitu na míči. Nebude to vůbec jednoduché," varuje Mazura.

Zvláště přechodová fáze Ústečanů je na vysoké úrovni, proto si Karvinští nesmí dovolit něco podobného jako o minulém víkendu ve Frýdku-Místku, kde dostali tři góly z brejků. „Tam jsme dělali strašné chyby. Když je to ve dvanácté minutě 2:0, tak to je pak fotbal o ničem. To prostě nemůžeme dopustit. Musíme hrát mnohem zodpovědněji, důrazněji," vyžaduje Mazura zlepšený přístup.

A také agresivněji. V tomto ohledu nováček z Frýdku karvinské fotbalisty jasně předčil a ti si to hned po utkání uvědomovali. „Takhle se zkrátka druhá liga hraje," podotkl jeden z těch zkušenějších hráčů kádru Vladimír Mišinský.

Karvinští si pochopitelně nedostatky z předchozího utkání ukázali na videu. „To je asi ten nejlepší způsob, jak hráčům názorně ukázat, jak by hrát neměli. Na taktických poradách s nimi můžu probírat cokoliv, ale teprve když sami vidí, kde dělali chyby, má to ten správný dopad," míní Mazura, který pro dnešní utkání slíbil změny v sestavě. „Týká se to ale dvou, maximálně tří postů. Nemůžeme hned překopat základní sestavu," nastiňuje zkušený kouč MFK OKD.

Zápas FNL začíná v Karviné v neděli v 17 hodin.