Zato hosté dokonali překvapivý program tohoto kola. Pokud si někdo vsadil, že poslední čtyři celky tabulky o víkendu vyhrají, pak klobouk dolů. Stačilo obětovat deset korun…

Domácí prospali úvodních dvacet minut, během nichž nakupili chyb na dva zápasy dopředu. „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, protože jsme byli aktivní a dokázali kombinovat, přehrávat soupeře. Z toho pramenila i naše branka po pěkné kombinaci. Pak se nám tam vloudily určité chyby, přestali jsme být aktivní, dopouštěli se faulů a nevynucených chyb. Tím se soupeř začal dostávat pomalu do tlaku, i když si ho vytvářel hodně centrovanými míči do vápna. Ty jsme v určitých fázích se štěstím a také díky Hečovi ubránili," hodnotil první půli trenér Slovácka Stanislav Levý.

Domácí kouč Jozef Weber souhlasil. „Měli jsme špatný vstup, musím říct bohužel už opakovaně ve třetím domácím zápase po sobě. Je to pro mě trochu záhada, protože v prvních zápasech to bylo přesně opačně a právě dobrým nástupem jsme se dokázali dostat do hry a soupeře pod tlak," poznamenal.

Karvinští fotbalisté (v bílém) doma podlehli Slovácku 0:1.Zdroj: Ivo Dudek

Jediný gól utkání vsítil po Šimkově centru z levé strany špatně hlídaný Koné. Domácí mohli odpovědět po akci Voltra s Jurčem, ale prvně jmenovaný zblízka nepřekonal Heču. Smůlu měl Budínský, který trefil z přímého kopu břevno.

Trenér Weber viděl, že to není ono a prostřídal sestavu. Domácí svůj tlak zvýraznili. Blízko gólu měli domácí i po akci Zeleného, kterého stihl zneutralizovat Heča, ale odražený balon posílal do prázdné brány Voltr. Stoper Rada ho ale z brankové čáry pohotově odklidil.

„Dneska nám chybělo vepředu větší invence. Slovácko bylo vzadu dobře srovnané. Měli jsme být víc důraznější v šestnáctce," litoval karvinský záložník Lukáš Budínský, který při jednom z brejků Slovácka viděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně, čímž má stopku pro zápas na Spartě.

Kontry hostů byly nebezpečné, po jednom z nich trefil Civič tyčku a srovnal účet na nastřelenou konstrukci brány na 1:1. V důležitějším gólovém ukazateli však na karvinské straně zasvítila nula. „Je to pro mě zklamání. Prohra mrzí o to víc, že šlo o utkání s herně srovnatelným soupeřem. Pokud doma nepředvedeme kvalitu a nebudeme dávat branky, pak můžeme jen těžko počítat s body. Laštůvka nám to pokaždé nevychytá," upozornil trenér Weber.

MFK Karviná – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 13. Koné. Rozhodčí: Arnošt – Vít, Julínek. ŽK: Janečka, Budínský – Šumulikoski, Daníček, Reinberk. Diváci: 2912.

Karviná: Laštůvka – Holík, Košťál, Hošek, Zelený – Janečka, Budínský – Moravec (79. Juřena), Voltr, Eismann (46. Panák) – Jurčo (68. Puchel). Trenér: Jozef Weber.

Slovácko: Heča – Chvátal, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski – Diviš (85. Reinberk), Daníček, Havlík, Civič (90+3. Kerbr) – Koné. Trenér: Stanislav Levý.