A to ještě mohli být rádi, že si Bohemians odvezli do Prahy jen bod, protože v závěru měli tři tutové šance. Domácí se museli potýkat s absencí Vaňka a Hottka a nutno podotknout, že se s tím potýkali špatně.

„Ty absence naši hru ovlivnily, ne že ne. Navíc se brzy zranil Knötig, pak musel odstoupit i zraněný Svatonský. Nějak se nám to bortí," dělaly se na čele vrásky trenéru Karviné Josefu Mazurovi. Jeho tým byl celý zápas nevýrazný.

„Viděli jste sami, že hráči, kteří dneska naskočili do hry, naše zraněné nezastoupili. Báli jsme se hrát, neudrželi jsme balon, chyběla nám rozehrávka. Nakonec jsme mohli i při tom špatném výkonu vyhrát, nebýt hloupé chyby při vlastním autovém vhazování," posteskl si Mazura.

Zápas Karviné (v bílém) se střížkovskou Bohemkou skončil nerozhodně.

Jeho tým vedení, do kterého Karvinou poslal Fiala po brilantní přihrávce Gondy, neudržel. Bohemians srovnali a v závěru sahali po třech bodech. „Už v týdnu jsme se snažili hodně věcí změnit. Například podporovat ve větším počtu ofenzivu, což se nám dneska dařilo. Měli jsme více šancí než domácí a mohli tady klidně vyhrát. Bylo vidět, že v útočné fázi jsme nebezpečnější," pochvaloval si nový trenér Střížkovských Roman Veselý.

„Já jsem ale hráče upozorňoval, že hráči Bohemky mají hodně ligových zkušeností, že jsou silní na balonu a dokážou si přihrát. Nemohli jsme si myslet, že budou prohrávat věčně. Náš výkon byl ale opravdu špatný. Neřekl bych laxní, ale prostě to nešlo. Pohoda z minulého týdne se nám někam vypařila," potvrdil Mazura.
Výsledný bod by mohl být pro „klokany" tou správnou vzpruhou, kterou potřebují v honbě za udržením.

„Ten tým na tom byl psychicky hodně dole. I proto mě těší, že jsme se po inkasované brance nesložili. Mužstvo ukázalo svou tvář a pokud bude takto pracovat, jistě má na to se ve druhé lize udržet," konstatoval Veselý.

Zato domácí znegovali nedělní ztrátou výhru z Mostu. Nebojí se trenér Mazura, že to jeho tým hodí zase zpátky? „To je fotbal. Dneska jsme propásli velkou šanci se dotáhnout na celky z první třetiny tabulky. Musíme bojovat dál," pokrčil rameny Mazura.

MFK OKD Karviná – FK Bohemians Praha 1:1 (0:0)

Branky: 52. Fiala – 78. Bukač. Rozhodčí: Marek - Hájek, Vysloužil. ŽK: Ofori, Halaška – Rýdel, Just. Diváci: 1 412.

Karviná: Pindroch – Mikula, Ofori, Jovanovič, Knötig (10. Juřena) – Koutný – Fiala, Gonda, Svatonský (46. O. Cverna), Eismann – Holek (82. Halaška). Trenér: Josef Mazura.