Favorizovaný soupeř v říjnu vyhrál v Karviné těsně 1:0, když oba celky nastoupily převážně s náhradníky. „Tou dobou se nám moc nedařilo, ale pohár nám v tomto ohledu prospěl. Kluci se semkli, i další hráči sestavy dokázali, že do mužstva patří a Boleslavi jsme se herně vyrovnali, což pro nás bylo ohromně povzbuzující," vybavil si první vzájemný duel hlavní trenér Karviné Jozef Weber.

S čím tedy do Boleslavi Karviná vyráží? „S tím, že máme nějaké zraněné hráče (Moravec, Zelený), takže nějaké změny v sestavě se znovu dají očekávat. Ale asi jich nebude moc. Jde o poslední utkání a nemusíme se na nic šetřit," uznal Weber.

Po poslední vysoké výhře nad vedoucím týmem FNL mohou být Karvinští nahoře. „Ale nejsme," ujistil okamžitě Weber. „Nejedeme tam na základě výsledku se Znojmem s nějakou euforickou náladou, jedeme tam naopak s pokorou, neboť jsme si vědomi kvalit soupeře, který hraje o poháry, potažmo o titul. Je ale pravda, že v prvním utkání doma jsme si dokázali, že se s Boleslaví dá hrát. Při maximálním nasazení a koncentraci na každý souboj jde uhrát příznivý výsledek. Půjde jen o to, v jaké sestavě proti nám soupeř nastoupí," přemýšlí karvinský kouč.

Mladou Boleslav čeká ještě náročný program. Po vyčerpávajícím souboji v Plzni se dá trochu očekávat, že trenér Karel Jarolím nepostaví do pohárového duelu to nejsilnější, co má k dispozici. Navíc pod dojmem příznivého výsledku z prvního zápasu. To by mohla být karvinská výhoda.

„No, já jsem raději opatrný. Přeji si jen to, ať se hraje dobrý fotbal. My víme, že soupeř má fazonu. Teď sice prohrál, ale jinak střílí mraky branek, což je dáno skladbou mužstva, které disponuje skvělými ofenzivními hráči i útočnou filozofií Boleslavi. Ale my jsme na tom podobně, tak uvidíme, kdo bude mít v daný moment lepší formu. Ale opakuji, že tam jedeme s pokorou a s úkolem nepokazit si konec podzimu," uzavřel Jozef Weber.