Ti mají za sebou herně povedený, ale výsledkově nezvládnutý duel s Plzní (1:3).

Jak se před dnešním duelem pod Ještědem cítí? „Od výkonu proti Plzni se chceme odrazit. Ta sestava nebude vypadat tak, jako proti Plzni, ale nejedeme tam na výlet. Věříme, že hráči, kteří nastoupí, odvedou maximální výkon. Rádi bychom v poháru přezimovali,“ upozornil Josef Mucha, asistent trenéra Karviné.

Liberec si posledními výsledky (výhra na Slavii, zvládnuté derby s Jabloncem) vydobyl u Karviné velký respekt. „Daří se jim, je to útočně laděné mužstvo. Do ofenzivy se mu zapojuje až osm hráčů. S krajními beky hrají poměrně vysoko, téměř na riziko,“ všiml si Mucha. „Asi si věří, že soupeři dají vždycky více gólů, než on jim,“ pousmál se.

Což není dobrá zpráva pro Karvinou, které to střelecky nejde. „Třeba to prolomíme,“ vyjádřil Mucha naději. „Proti Plzni jsme měli více šancí, jen to řešení není dobré,“ dodal.

Domácí pohár v sobě ukrývá asi nejsnadnější možnost proklestit si cestu do pohárové Evropy. Uspět tak budou chtít oba. „Spousta mužstev po minulém příkladu Zlína zřejmě přehodnotila svůj postoj k poháru, který byl dlouho na vedlejší koleji,“ vnímá změnu myšlení u fotbalových funkcionářů Mucha. „My se samozřejmě pokusíme Liberec překvapit, protože kluky by to určitě nakoplo do zbytku ligového podzimu,“ je si jist.

Mimochodem, v osmifinále MOL cupu zatím uspěly jen samé hostující týmy. „Vážně? Toho jsem si ani nevšiml. Tak to budeme muset udělat vše pro to, abychom tu bilanci nepokazili,“ zakončil Josef Mucha. (čin)