Třetí tým uplynulého ročníku nejvyšší polské soutěže prokázal ještě před zápasem dávku trpělivosti, protože karvinská výprava se o dvacet minut opozdila. Na vině byly kolony nákladních automobilů směrem do Polska.

Úvod utkání to ale neovlivnilo. Spíš naopak. Hned po devíti minutách se trefil po standardní situaci Hottka Slovák Peter Nilaš, který je v klubu na zkoušce z Ružomberoku. Jak se trenéru Mazurovi zamlouval? „Dal gól," zhodnotil jeho vystoupení kouč MFK OKD, čímž asi mnohé naznačil.

Poláci ještě do přestávky skóre obrátili, s čímž nemohl být Mazura spokojen. „Začátek jsme měli výborný, ale i když má soupeř nespornou kvalitu, tak prostě nemůžeme inkasovat tak laciné góly. Ztratíme balon na půlce a soupeř zakončí brejk. Pak zase nepokryjeme hráče při standardce," kroutil hlavou Mazura.

Ten v duchu hesla – dát šanci co největšímu počtu hráčů – obměnil po přestávce sestavu a nasadil do ní i mladíky. „Je třeba vidět v akci všechny hráče a jejich součinnost při řešení různých situací. Proti Kielcím to bude podobné," objasňoval zkušený stratég před úterním druhým duelem přípravy ve Wodzislawi.

Slask Wroclaw – MFK OKD Karviná 3:1 (2:1)

Branky: 15. Gikiewicz, 42. Majcher, 71. Wasiluk – 9. Nilaš.

Karviná: Paleček – Hoffmann, Mikula, V. Cverna, Hottek (46. Knötig) – Nilaš (60. Gonda), Vaněk – Fiala (46. Limanovský, 70. Fulnek), Ciku (60. Fischer), Eismann (70. Juřena) – Mišinský.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.